Hannu Heikkinen on valittu Helsingin uudeksi digitalisaatiojohtajaksi

Filosofian maisteri Hannu Heikkinen on valittu Helsingin kaupungin uudeksi digitalisaatiojohtajaksi.
Helsingin uusi digitalisaatiojohtaja Hannu Heikkinen. Kuva: Beatrice Bucht
Helsingin uusi digitalisaatiojohtaja Hannu Heikkinen. Kuva: Beatrice Bucht

Helsingin kaupungin digitalisaatiojohtajan virkaan on valittu filosofian maisteri Hannu Heikkinen. Hän aloittaa työnsä elokuun alussa ja ottaa vastaan digitalisaatiojohtajan viran 15.8. Heikkinen seuraa tehtävässä viiden vuoden määräaikaisen virkakautensa 14.8. päättävää digitalisaatiojohtaja Mikko Rusamaa. Vaihdos ja perehdytys tulee tapahtumaan sujuvasti elokuun aikana.  
   
– Haluan kiittää Mikkoa hänen ansiokkaasta työstään kaupungin digitalisaation vauhdittamiseksi ja samalla toivottaa Hannun lämpimästi tervetulleeksi. Mikko on antanut merkittävän panoksen kaupungin digitaalisen perustan modernisoimisessa. Yhteistyö toimivien ja käyttäjälähtöisten digitaalisten palveluiden edistämiseksi Helsingissä jatkuu. Hannu tuo mukanaan osaamista analyyttisestä ja kokonaisvaltaisesta teknologian hyödyntämisestä, sanoo Helsingin kaupungin strategiajohtaja Markus Kühn
  
Digitalisaatiojohtajan tehtävänä on edistää digitalisaation hyödyntämistä kaupungin organisaatiossa, tuottaa kaupunkistrategian toteutumisen kannalta keskeisiä digitaalisia uudistuksia ja johtaa niihin liittyviä muutosprosesseja.   
   
Heikkisellä on yhteensä 20 vuoden monipuolinen työkokemus asiakaslähtöisestä digitaalisten palveluiden kehittämisestä ja johtamisesta. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin seudun liikenteen (HSL) teknologiajohtajana.
  
–  Julkishallinnon digitaalisten palveluiden kehittämisessä erityisen hienoa on se, että niillä konkreettisesti helpotetaan ihmisten elämää. Työn jälki näkyy ja tuntuu kaikkien meidän arjessamme. Tämän vuoksi asiakaskeskeisyyden ja saavutettavuuden huomioiminen palvelukehityksessä on äärimmäisen tärkeää, Heikkinen sanoo.  
  
Digitalisaatiojohtajan vakituiseen virkaan haki 56 henkilöä. Kaupungin digitalisaatioyksikkö toimii kaupungin strategiaosaston alaisuudessa.