Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli Ukrainan sotatilanteeseen ja kaupunkiin liittyvistä kysymyksistä

Kaupunginvaltuusto keskusteli 2.3. kokouksensa kyselytunnilla Ukrainan sotatilanteeseen liittyvistä kysymyksistä: Venäjän Ukrainaan kohdistamien sotatoimien vaik
Kaupunginvaltuusto keskustelee istuntosalissaan

Kaupunginvaltuusto keskusteli 2.3. kokouksensa kyselytunnilla Ukrainan sotatilanteeseen liittyvistä kysymyksistä.

Kaupunginvaltuutettu Teija Makkosen kysymys koski Helsingin väestönsuojia. Makkonen kysyi, miten Helsinki on varmistanut, että asukkaat tietävät väestönsuojien sijainnin, ja voisiko kaupunki priorisoida väestösuojien korjausta, kun vielä ei ole liian myöhäistä.

Kaupunginvaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaara kysyi, miten Helsinki on varautunut pakolaisten vastaanottamiseen Ukrainasta.

Kaupunginvaltuutettu Silja Borgarsdóttir Sandelinin kysymys koski Ukrainan tilanteen vaikutuksia Helsingissä: mitä Venäjän presidentti Putinin sotatoimet Ukrainassa tarkoittaa Helsingille, ja miten kaupunki varautuu tukemaan ihmisiä Ukrainassa ja pakolaisia.

Kaikkiin valtuutettujen esittämiin kysymyksiin vastasi pormestari Juhana Vartiainen.

Kaupunginvaltuusto kävi lisäksi keskustelua liittyen aloitteeseen Stansvikin asemakaavan muuttamisesta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.  Kokoustallenne tulee katsottavaksi osoitteeseen www.helsinkikanava.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)