Helsingin matkailuneuvonnasta parhaat vinkit kaupungin kesään

Helsingin matkailuneuvonta on erinomainen lähtöpiste jokaiselle kaupungissa vierailevalle. Matkailuneuvonta sijaitsee kätevästi Senaatintorin kupeessa ja tarjoaa monipuolisia palveluja ja tietoa aina raitiovaunuaikatauluista Helsingin historiaan. Matkailuneuvonnan työntekijät eli Helsinki Helpit auttavat matkailijoita saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen Helsingistä.
Helsinki Helppi Eurídice neuvoo matkailijoita saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen Helsingistä. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki
Helsinki Helppi Eurídice neuvoo matkailijoita saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen Helsingistä. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki

Eurídice ja Caitlin työskentelevät matkailuneuvojina palvellen Helsingissä vierailevia matkailijoita. Helsingin matkailuneuvonta sijaitsee osoitteessa Aleksanterinkatu 24, mutta kesäkaudella Helsinki Helpit jalkautuvat matkailijoiden avuksi paviljongin matkailuneuvontaan Lyypekinlaiturille, keskustaan sekä satamiin.

Palvelua saa henkilökohtaisesti myös chatissa, puhelimitse sekä sähköpostilla. Matkailuneuvonnasta voi ostaa lippuja opastetuille kierroksille, tapahtumiin ja julkiseen liikenteeseen. Paikan päällä voi myös tehdä majoitusvarauksia ja saada suosituksia ravintoloista ja ostosmahdollisuuksista.

Monipuoliset suositukset Helsinkiin

Helsinki tarjoaa jokaiselle jotakin, olipa sitten kiinnostunut kulttuurista, rentoutumisesta tai elämyksistä. Eurídice ja Caitlin neuvovat matkailijoita niiden löytämisessä. Osaa matkailijoista kiinnostavat tavallisten matkailukysymysten, kuten lautta-aikataulujen sekä matkalippujen oston lisäksi Helsingin historia sekä Suomen politiikka.

– On hyvä muistaa joitakin aikatauluja ja tietoja ulkoa, koska ne ovat niin yleisiä kysymyksiä. Päivittäin kysytään samoja asioita, kuten miten pääsee Suomenlinnaan tai Korkeasaareen. Olen myös opetellut ulkoa eri raitiovaunureittejä, sillä niitä kysytään päivittäin, kertoo Caitlin.

Helsinki Helpit ovat perillä siitä, mitä kaikkea Helsingissä tapahtuu juuri nyt, ja minne kannattaa mennä. Joskus myös omista mielenkiinnonkohteista on hyötyä kysymyksiin vastatessa.

– Työskentelemme aina pareittain, joten autamme toisiamme, jos tulee kysymyksiä, joihin meillä ei ole suoraan vastausta. Kummallakin on kaupungista usein hieman erilaista tietoa, esimerkiksi itse olen erityisen kiinnostunut historiasta. Joskus joku kuitenkin kysyy jotain erikoista, kuten mistä voi ostaa ison Suomen lipun. Jos emme tiedä vastausta, selvitämme tiedon tai ohjaamme kysyjän oikeaan paikkaan, selittää Eurídice.

Helsingin matkailuneuvonta palvelee osoitteessa Aleksanterinkatu 24. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki
Helsingin matkailuneuvonta palvelee osoitteessa Aleksanterinkatu 24. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki

Helsinki-vinkkejä niin lyhyille visiiteille kuin paikallisille

Helsingin matkailuneuvonta opastaa monipuolisesti erilaisia matkustajia, joilla on erilaisia toiveita ja tarpeita matkalleen. Helsinki Helpit osaavat kertoa esimerkiksi sen, mitkä paikat ovat esteettömiä pyörätuoleille ja lastenrattaille. Myös risteilymatkustajat, joilla on vain muutama tunti aikaa kaupungissa, saavat suosituksia siitä, miten saada Helsingistä mahdollisimman paljon irti lyhyessä ajassa.

Myös helsinkiläiset voivat hyödyntää matkailuneuvonnan palveluja monella tapaa. Matkailuneuvojat kirjoittavat joka päivä ylös taululle päivän tapahtumat kaupungissa. Taulu on nähtävillä Aleksanterinkadun toimipisteessä, ja se on ollut yllättävän suosittu myös paikallisten keskuudessa.

– Paikalliset tulevat usein katsomaan, mitä kaupungissa tapahtuu, ja ottavat kuvia tauluistamme. Ystäväni pyytävät usein minulta kuvia tauluista tietääkseen, mitä tehdä viikonloppuna. Paikalliset ja turistit arvostavat, että keräämme tietoa ja esittelemme sen helposti saatavilla olevalla tavalla, ilman että heidän tarvitsee selata puhelimiaan, Eurídice kertoo.

Eurídicen ja Caitlinin suositukset täydelliseen kesäpäivään Helsingissä

Eurídicen päivä: Aloittaisin päivän kahvittelemalla Way Bakeryssä. Aamupalan jälkeen menisin bussilla Lammassaareen kävelylle ja uimaan. Päivän päätteeksi suuntaisin Taidehalliin Tommi Toijan Tunteiden arkeologia -näyttelyyn.

Caitlinin päivä: Nauttisin kahvin meren äärellä Eiranrannan puistossa, kiertelisin Punavuoren kirpputoreja, design-liikkeitä ja kirjakauppoja. Tykkään käydä museoissa samoin kuin Eurídice, joten menisin myös johonkin näyttelyyn, esimerkiksi Katse Helsinkiin – Volker von Boninin valokuvia -valokuvanäyttelyyn Hakasalmen huvilaan.

Matkailuneuvonnan tekemä taulu, jossa on koottuna päivän tapahtumat, on ollut yllättävän suosittu myös paikallisten keskuudessa. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki
Matkailuneuvonnan tekemä taulu, jossa on koottuna päivän tapahtumat, on ollut yllättävän suosittu myös paikallisten keskuudessa. Kuva: Veeti Hautanen/Helsingin kaupunki

Yksilöllisiä suosituksia kulttuurinrakastajille, perheille ja elämyksiä metsästäville

Perheet: Kaupunginmuseo, eläintarha ja Linnanmäki sekä akvaario ovat perheiden suosiossa. Tänä kesänä Korkeasaaressa voi tutustua myös dinosauruksiin! Myös Seurasaari ja Lasten kaupunki ovat mainioita paikkoja viettää aikaa yhdessä. Koko perheen Helsinki.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kulttuurinrakastajat: Helsinki on täynnä kulttuuria ja taidetta. Käy tutustumassa kaupungin museoihin, gallerioihin ja teattereihin. Keskustasta löydät Amos Rexin taidemuseon ja Josefina Nelimarkan "The Cloud of Un/knowing" -näyttelyn, jossa tutkitaan pilviä ja niiden olemusta osana maapallon kiertokulkua. Urbaanien kokemusten Helsinki.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Laatumatkailijat: Helsingistä löytyy myös luksusta. Kaupungista löytyy lukuisia ravintoloita, boutique-hotelleja ja kylpylöitä. Suosittelemme esimerkiksi suuntaamaan Löylyyn nauttimaan saunasta ja merimaisemista. Herkullisten elämysten Helsinki.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Matkailuneuvonnan yhteystiedot ja aukioloajat

Helsingin matkailuneuvonta, Aleksanterinkatu 24:

Kesäkaudella 15.5.–14.9.2024

  • Ma-la klo 9.00–17.30
  • Su klo 9.00–16.00

Poikkeukselliset aukioloajat

  • 21.–23.6.2024 (juhannus) matkailuneuvonta ja sähköiset palvelukanavat auki normaalisti.

Sähköiset palvelukanavat:

  • Kesäkaudella 15.5.–14.9.2024
  • Ma-su klo 9.00–16.00

Puhelinpalvelu: 09 3101 3300 Sähköposti: helsinki.touristinfo(at)hel.fi Chat-palvelu: Avoinna MyHelsinki.fi-sivulla hyväksymällä kaikki evästeet. Voit keskustella reaaliaikaisesti matkailuneuvojan kanssa aukioloaikojen puitteissa.

Kesäkaudella Helsinki Helpit jalkautuvat matkailijoiden avuksi paviljongin matkailuneuvontaan Lyypekinlaiturille, keskusta-alueelle sekä satamiin.

Paviljongin matkailuneuvonta, Lyypekinlaituri:

  • Avaa pe 24.5. ja auki päivittäin klo 9.00–16.15 elokuun loppuun asti

Postiosoite: Helsingin matkailuneuvonta PL 20 00099 Helsingin kaupunki