Helsingin telakan kauppa kanadalaiselle Davielle on saatu päätökseen

Kanadalainen lainvanrakennusyhtiö Davie on tänään saattanut päätökseen kaupan Helsingin telakan eli Helsinki Shipyard Oy:n liiketoiminnasta.
Helsingin telakka-aluetta. Kuva: Group Davie
Helsingin telakka-aluetta. Kuva: Group Davie

Historiallinen kauppa yhdistää kahden johtavan laivanrakentajan taidot ja arktisen osaamisen. Kanadan ja Suomen yhtiöt toimivat juridisesti ja operatiivisesti erillisinä, mutta kauppa luo mahdollisuuksia työntekijöiden yhteistyölle ja osaamisen jakamiseen, resurssien hyödyntämiseen sekä vientipotentiaalin luomiseen. Helsingin telakka jatkaa nykyisen suomalaisen johdon alaisuudessa toimitusjohtajanaan Kim Salmi. Telakan henkilöstö siirtyy osaksi Davieta vanhoina työntekijöinä.

— Olemme ilahtuneita voidessamme yhdistää kaksi historiallista ja toisiaan täydentävää liiketoimintaa. Kauppa ei olisi toteutunut ilman Quebecin provinssin, Helsingin kaupungin ja Kanadan sekä Suomen valtioiden antamaa tukea. Luotamme siihen, että lahjakkaat työntekijämme ja maailmanluokan toimitusketjumme muodostavat nopeasti maailmanlaajuisesti johtavan kestävän arktisen laivanrakennuksen ja muiden erikoistuotteiden osaamiskeskuksen. Helsingin telakan ainutlaatuisen osaamisen voimin voimme rakentaa myös Quebecissä tehokkaammin Kanadan raskaiden jäänmurtajien tilauskantaa, joka on läntisen maailman suurin, sanoo Davien toimitusjohtaja James Davies.

— Kauppa on mitä parhain uutinen Helsingin telakalle, työntekijöillemme ja toimitusketjullemme. Kuukausien suunnittelun jälkeen tärkein prioriteettimme on palauttaa liiketoiminta nopeasti siihen, mitä osaamme parhaiten – maailmanluokan laivojen suunnitteluun ja rakentamiseen nopeasti ja kustannustehokkaasti, Helsingin telakan toimitusjohtaja Kim Salmi sanoo.

Davie ja Helsingin telakka tarjoavat yhdessä kriittistä asiantuntemusta valtioille ja kaupallisille asiakkaille. Molemmat laivanrakentajat tunnetaan johtajuudestaan ja osaamisestaan puhtaissa energiaratkaisuissa, ja ne tulevat osallistumaan yhdessä vihreämmän ja kestävämmän meriteollisuuden luomiseen.

— Telakkatoiminnallemme on Davien myötä saatu vahva, vakaa ja osaava toimija luotettavasta maasta. Monipuolinen ja elinvoimainen yritystoiminta mahdollistaa Helsingin menestyksen ja helsinkiläisten hyvinvoinnin. Sikälikin tämä on hyvin tervetullut ja iloinen uutinen kaikille helsinkiläisille, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen toteaa.