Helsingissä aurataan viikonlopun lumimyräkän jälkiä – asuntokatujen lumitöitä aloitellaan

Lumisen viikonlopun jälkeen liikenne sujuu hyvin Helsingin pää- ja joukkoliikennekaduilla samoin kuin keskeisimmillä kävelyn ja pyöräilyn reiteillä.
Lumenaurausta.

Lumisen viikonlopun jälkeen liikenne sujuu hyvin Helsingin pää- ja joukkoliikennekaduilla samoin kuin keskeisimmillä kävelyn ja pyöräilyn reiteillä.

Lunta satoi viikonlopun aikana runsaasti kaikkialla Helsingissä, mutta eniten pohjoisilla alueilla. Kumpulassa mitattiin 30 cm uutta lunta sitten viime keskiviikon, kun Kaisaniemessä lumikertymä oli 15 cm viikonlopun aikana.

Pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen aurausvuorossa ovat asuntokadut, joiden auraamista on päästy jo aloittelemaan. Työtä kuitenkin vielä riittää, ja maanantaina iltapäivällä osa asuntokaduista ja niiden jalkakäytävistä on edelleen lumen peitossa. Keskustassa kiinteistöt ovat hoitaneet jalkakäytävät hyvään kuntoon.

Pyöräilyn tehostetun talvihoidon harjasuolausreittejä on hoidettu auraamalla runsaan lumentulon johdosta. Useimmilla reiteillä pyöräily sujuu. Ajoradan tasossa olevat pyöräkaistat ovat paikoin vielä auratun lumen peitossa. Samoin osa bussipysäkeistä odottaa vielä lumenpoistoa.

Lumikasoja ajetaan pois vielä monta viikkoa

Katujen lumitilat ovat täynnä, joten sekä ajoradat että jalkakäytävät ja pyörätiet ovat kaventuneet.

”Lunta pitäisi päästä pian ajamaan pois kaduilta. Uusille lumille ei ole enää tilaa, ja näkemät liikenteessä ovat lumikasojen takia huonot”, kertoo Helsingin katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Lumenajo aloitetaan, kun kadut on saatu ensin aurattua. Ajankohta vaihtelee alueittain ja siihen vaikuttavat myös mahdolliset tulevat lumisateet.

”Luultavammin lumenajo alkaa lähipäivinä, jos uutta lunta ei tule paljoa. Se tulee kestämään useita viikkoja.”

Helsingissä aurattavaa riittää, sillä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2500 kilometriä. 

Lähestyvistä kadunpuhdistuksista saa etukäteen tietoa osoitteesta 
puhdistussuunnitelmat.fi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Autoilija voi samasta osoitteesta myös tilata itselleen muistutustekstiviestin, joka kertoo etukäteen, kun auto on tarpeen siirtää pois aurauksen tieltä. Auraus voi viivästyä paljonkin, mikäli runsaasti autoja joudutaan siirtämään pois tieltä.

Lisätietoa lumitöistä

Kuva: Veikko Somerpuro