Helsinki Security Forum -konferenssin fokuksessa Euroopan turvallisuuskysymykset

Kolmatta kertaa järjestettävä Helsinki Security Forum -konferenssi tuo kaupunkiin ulkopolitiikan asiantuntijoita ja kansainvälisen turvallisuuspolitiikan vaikuttajia 27.–29. syyskuuta 2024.
Helsinki Security Forum järjestetään 27.–29. syykuuta 2024.  Kuva: Ioannis Koulousis
Helsinki Security Forum järjestetään 27.–29. syykuuta 2024. Kuva: Ioannis Koulousis

Ulkopoliittisen instituutin järjestämä Helsinki Security Forum -konferenssin teemana on tänä vuonna eurooppalainen kokonaisturvallisuus. Kolmepäiväisen tapahtuman ohjelma pitää sisällään keskusteluja turvallisuuden eri osa-alueista aina tiedustelusta ja puolustusteollisuudesta ilmastoturvallisuuteen ja kriittisen infrastruktuurin turvaamiseen.

Konferenssi koostuu kutsuvierasohjelmasta sekä laajalle yleisölle striimattavista puheenvuoroista ja paneelikeskusteluista.  Konferenssin kattoteemana on “Towards a Total Defence of Europe – From Apathy to Action?”

Tänä vuonna Helsinki Security Forumissa pohditaan, voisiko Suomen kokonaisturvallisuuden malli tarjota raamit laajemman eurooppalaisen turvallisuuden suunnittelulle.

– Euroopan turvallisuus- ja toimintaympäristö on merkittävässä murroksessa. Suomea on usein kiitelty korkeasta valmiustasosta ja kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta kriisien varalle. Aihe koskettaa Helsinkiä tietenkin pääkaupunkina laajasti – Helsingin kaupungilla, siviiliresursseilla ja yrityssektorilla on tärkeä rooli kokonaisvaltaisessa varautumisessa puolustusvoimien rinnalla, Helsingin kaupungin pormestari Juhana Vartiainen kertoo.

Helsingin kaupunki on yksi Helsinki Security Forum -konferenssin kumppaneista. 

Uutisesta tulossa käännökset ruotsiksi ja englanniksi.