Helsinki Ski Weeks Olympiastadionilla huipentuu

Helsinki Ski Weeks -hiihtotapahtuma huipentuu koulujen hiihtolomaviikolla.
Hiihtäjiä Olympiastadionin edustalla. Kuva Suomen Hiihtoliitto

Helsingin Olympiastadionilla järjestettävä Helsinki Ski Weeks -hiihtotapahtuma on tarjonnut kaupunkilaisille liikunnan riemua keskellä Helsinkiä jo tammikuun lopulta lähtien, ja hiihtämään pääsee yhä sunnuntaihin 27.2.2022 asti. Stadikalla on tähän mennessä hiihdetty yhteensä jo noin 77 180 kilometriä. Tapahtuma huipentuu Helsingin koulujen hiihtolomaviikolla Stadin talviriehaan, Stadion Sprintiin sekä jääkiekon miesten olympiakullan ja naisten olympiapronssin kunniaksi järjestettävään kansanjuhlaan.

Olympiastadionista on tullut helmikuun ajaksi uusi ja helposti lähestyttävä lähiliikuntapaikka keskelle Helsinkiä. Stadikan ladulle on omilla suksilla ilmainen sisäänpääsy, mutta paikan päältä voi myös vuokrata suksia. Ladulle on vaadittu ja vaaditaan ennakkorekisteröityminen sen varmistamiseksi, että kaikki saavat sivakoida sopivalla väljyydellä noin kilometrin mittaista latua. Hiihtoaikoja voi varata tunniksi kerrallaan verkosta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Stadionilla hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla ja latuajan voi varata tunniksi kerrallaan.

Stadikalla on hiihtolomaviikolla monipuolisia hiihtoteemaisia tapahtumia, kuten Stadin Talvirieha ja Stadion Sprint

Hiihtolomaviikolla Helsinki Ski Weeksin tapahtumatarjonta huipentuu. Talviloman perinteinen koko perheen tapahtuma Stadin Talvirieha muuttaa tänä vuonna urbaaniin ympäristöön osaksi Helsinki Ski Weeksiä, kun aiemmin Paloheinässä järjestetty tapahtuma valtaa Stadikan tiistaina 22. helmikuuta kello 15.30–18.30. Tilaisuus on tuttuun tyyliin maksuton ja sen aktiviteettikattaus laaja: riehaa tähdittää lasten suursuosikki Ryhmä Hau ja sen juontaa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi.

Helsinki Ski Weeksin kruunaa 02 Taksi Stadion Sprint -kutsukilpailu 24. helmikuuta, jolloin maailman parhaat sprinttihiihtäjät ottavat toisistaan mittaa. Luvassa on taistelua ladulla, huippuesiintyjiä ja hiihtourheilun juhlaa ainutlaatuisessa show’ssa Olympiastadionin talvi-illassa.

Tapahtumakuukauden aikana Olympiastadionilla on nähty jo tähän mennessä runsaasti oheistapahtumia: koko tapahtuma alkoi Kansallisella hiihtopäivällä, ja sitä ovat seuranneet muun muassa ilmainen avajaiskonsertti, Lasten Lumipäivät sekä suksidisko.

”Helsinki Ski Weeks -konsepti on kehitetty siksi, että mahdollisimman moni helsinkiläinen pääsisi kokemaan jotain uutta uudistetulla Olympiastadionilla: hiihtämisen riemun suomalaisen urheilun pyhätössä,” kertoo Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.

Hiihtoloma ja Helsinki Ski Weeks huipentuvat Ilmastohiihtoon 27. helmikuuta

Helsinki Ski Weeks huipentuu kaikille avoimeen maksuttomaan sprinttiviestikilpailuun. Leikkimielinen ulkoilmatapahtuma kutsuu kaikki hiihdosta innostuneet perheet sekä kaveri-, työ- ja harrastusporukat kisaamaan yhteistä vastusta ilmastonmuutosta vastaan. Kokoa oma kolmen hengen viestijoukkueesi leikkimieliseen hiihtokilpailuun tai tule muuten vain juhlistamaan Helsinki Ski Weeksin talvista päätösjuhlaa!

Helsinki Ski Weeksissä on panostettu vastuullisuuteen ja terveysturvallisuuteen

Helsinki Ski Weeksin suunnittelussa ja toteutuksessa on painotettu sekä sosiaalista vastuuta että ympäristövastuuta. Sosiaalinen vastuu ja kansanterveydellinen näkökulma ovat toteutuneet siinä, että ilmaiseksi koko kansalle tarjottu lähiliikuntapaikka on mahdollistanut hiihtämisen poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä ikään tai taitotasoon katsomatta. Suomen Hiihtoliitto on myös korostanut, että Helsinki Ski Weeks on toteutettu hiilineutraalisti.

Helsinki Ski Weeks on myös terveysturvallinen ulkoilmatapahtuma, joka on järjestetty voimassa olleita viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Ajankohtaiset tapahtuman terveysturvallisuuteen liittyvät toimenpiteet löydät Helsinki Ski Weeksin verkkosivulta.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Helsinki Ski Weeks -tapahtuman suunnittelusta ja tuottamisesta on vastannut Suomen Hiihtoliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Helsingin kaupunki on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista. Helsinki Ski Weeksistä, sekä sen päätapahtumista Kansallisesta Hiihtopäivästä ja Stadion Sprintistä on myös tavoitteena tehdä toistuva perinne, joka liikuttaa ihmisiä myös tulevina vuosina sanan molemmissa merkityksissä.

Helsinki Ski Weeksin verkkosivut ja lisätietoja Stadion sprintistä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Lisätietoja Talviriehasta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Uutinen julkaistu 21.2.2022. Sitä on päivitetty 24.2.2022.