Helsinki vahvistaa yhteistyötä tapahtuma-alan toimijoiden kanssa

Tapahtumallisuuden neuvoa-antava työryhmä aloittaa toimintansa Helsingissä. Ryhmä koostuu tapahtuma-alan ammattilaisista ja kaupungin asiantuntijoista. Tavoitteena on kehittää Helsinkiä tapahtumakaupunkina entistä elävämmäksi ja toimivammaksi.
Tapahtumallisuuden neuvoa antavan työryhmän ensimmäisen kokous pidettiin kaupungintalolla 30. syyskuuta. Kuvassa työryhmän jäseniä: Mari Hatakka (vas.), Sami Kerman, Kirsi Kavanne, Sanna Forsström, Mirkka Rautala ja Päivi Munther. Kuva: Kirsi Ilmaranta
Tapahtumallisuuden neuvoa antavan työryhmän ensimmäisen kokous pidettiin kaupungintalolla 30. syyskuuta. Kuvassa työryhmän jäseniä: Mari Hatakka (vas.), Sami Kerman, Kirsi Kavanne, Sanna Forsström, Mirkka Rautala ja Päivi Munther. Kuva: Kirsi Ilmaranta

Kaupunki tekee aktiivisesti töitä sen eteen, että Helsingissä olisi elävä ja monipuolinen tapahtumatarjonta myös tulevaisuudessa. Tavoitteen onnistumiseksi kaupunki haluaa tehdä entistäkin tiiviimpää yhteistyötä tapahtumajärjestäjien ja tapahtuma-alan toimijoiden kanssa.  Ketterää ja tiiviimpää yhteistyötä varten kaupunki on nyt perustanut tapahtumallisuuden neuvoa-antavan työryhmän, joka kerää yhteen tapahtuma-alan avainhenkilöitä sekä kaupungin tapahtumallisuutta edistävät toiminnot. 

Tavoitteena elävä ja toimiva kaupunki, jossa on kiinnostavia ja kestäviä tapahtumia

Tapahtumien kehittäminen on ollut kaupungille tärkeä strateginen painopiste jo pitkään. Helsinki on satsannut kaikessa toiminnassaan vastuullisuuteen. Tapahtumanjärjestäjille kaupunki tarjoaa esimerkiksi ohjeita ja apua ilmastoystävällisen tapahtuman järjestämiseen.   
 
Viime vuosina kaupunki on kiinnittänyt tapahtumatyössä entistä enemmän huomiota myös sosiaaliseen kestävyyteen eli esimerkiksi turvallisen tilan luomiseen kaikille tapahtumakävijöille.  Kaupunki on luonut yhdessä tapahtuma-alan kanssa sosiaalisen kestävyyden tarkistuslistan kumppaneille.  

Tapahtuma-alan ääni mukaan kaupungin kehitykseen

Kaupunki on jo aiemmin tehnyt tiivistä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Uusi työryhmä toimii keskustelufoorumina, joka auttaa kaupunkia ja erilaisia tapahtumia löytämään yhteisiä kehityssuuntia ja painotuksia. Ne vahvistavat Helsingin kehittymistä tapahtumakaupunkina kohti tulevaisuutta.  

– Tämä huippuosaajista koottu työryhmä on työkalu, jolla tapahtuma-alan ääni saadaan mukaan kaupungin kehitykseen. Uskomme, että tämä vahvistaa puolin ja toisin ymmärrystä ja helpottaa tiedonkulkua. Tämä taas on hyvä asia kaupunkikehityksen kannalta, kertoo Helsingin kaupungin brändi ja tapahtumat -yksikön päällikkö Sanna Forsström, joka toimii myös ryhmän varapuheenjohtajana.

Suora keskusteluyhteys nopean reagoinnin tarpeisiin 

Työryhmän jäseniksi on kerätty monipuolisesti johtajia erilaisista toimijoista kulttuuri- ja urheilutapahtumajärjestäjistä tapahtumatoimistoihin, tapahtumainfraan ja kestävyyden ammattilaisiin. Yhteinen keskustelufoorumi mahdollistaa aiempaa kokonaisvaltaisemman vuoropuhelun, jolla kaupungin tapahtumallisuutta voidaan kehittää erilaisten toimijoiden ja tapahtumien tarpeet huomioiden.  

Työryhmän tarkoitus on seurata ja arvioida tapahtuma-alan toimintaympäristön ja ilmiöiden kehittymistä Helsingissä, kansallisesti ja globaalisti. Ryhmän tehtävänä on myös miettiä konkreettisia toimenpiteitä, joita kaupunki ja ryhmään osallistuvat yksityisen sektorin toimijat toteuttavat.  Puheenjohtajana toimii Tapahtumateollisuus ry:n toimitusjohtaja Sami Kerman ja ryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa. 

Tapahtumaseminaari keräsi alan asiantuntijat kaupungintalolle 

Tapahtumaseminaari keräsi 1. lokakuuta tapahtuma-alan toimijat kaupungintalon juhlasaliin.   Kuva: Mika Ruusunen
Tapahtumaseminaari keräsi 1. lokakuuta tapahtuma-alan toimijat kaupungintalon juhlasaliin. Kuva: Mika Ruusunen

Helsingin tulevaisuus tapahtumakaupunkina oli myös aiheena 1. lokakuuta kaupungintalolla järjestetyssä Tapahtumaseminaarissa. Tapahtuma-alan toimijoille, tapahtumajärjestäjille ja -asiantuntijoille tarkoitetussa tilaisuudessa kuultiin keskusteluja ja puheenvuoroja siitä, miten Helsingin kaupunki huomioi tapahtuma-alan omassa toiminnassaan ja miten tapahtumatutkimukset, maankäytön suunnittelu tai musiikki voivat auttaa Helsinkiä kehittymään paremmaksi tapahtumakaupungiksi. Seminaarin tallenteen voi katsoa Helsinki-kanavalta.

Helsingin tapahtumien neuvoa-antavan työryhmän kokoonpano:

Puheenjohtaja: Sami Kerman, Toimitusjohtaja, Tapahtumateollisuus ry
Varapuheenjohtaja: Sanna Forsström, Brändi ja tapahtumat -yksikkö päällikkö, Helsingin kaupunki
Sihteeri: Heidi Hujanen, tapahtuma-asiantuntija, Helsingin kaupunki
Harri Hänninen, Suomen Urheiluliitto ry (SUL)
Joonas Patama, COO, Tapaus Oy
Kirsi Kavanne, CEO, Helsinki Cup
Leena Lassila, Visitor Attraction, Director, Helsinki Partners
Lumia Ankkuri, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Suomen Messut Oyj (Messukeskus)
Mari Hatakka, CEO, Helsingin Rock Roll
Marju Paju, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Stadion-säätiö (Olympiastadion)
Mika Eskola, Senior Advisor, Ramirent Oy
Mirkka Rautala, COO, Live Nation
Päivi Munther, Projektipäällikkö, Helsingin kaupunki
Riikka Fagerholm, Kaupallinen johtaja, Helsingin Tapahtumasäätiö
Senja Forsman-Katainen, Head of Sustainability, Lassila & Tikanoja
Suvi Kallio, CEO, Flow Festival
Tuomo Tähtinen, CEO, Fullsteam