HKO soittaa perjantaina Berezovskyn kauan kadonneeksi uskotun sinfonian

Helsingin kaupunginorkesterin perjantain konsertissa kuullaan Maxim Berezovskyn C-duuri sinfonia. Solisteina esiintyvät viulisti Rachlin ja alttovilulisti Sarah
Julian Rachlin.

Helsingin kaupunginorkesterin perjantain konsertissa kuullaan Maxim Berezovskyn C-duuri sinfonia. Solisteina esiintyvät viulisti Julian Rachlin ja alttovilulisti Sarah McElravy. Rachlin myös johtaa orkesteria.

Ukrainalainen säveltäjä Maxim Berezovsky opiskeli italialaisten mestarien johdolla sekä Pietarin hovissa että Bolognan musiikkiakatemiassa. Hän valmistui erinomaisin arvosanoin muutamia kuukausia myöhemmin kuin Wolfgang Amadeus Mozart. Berezovskyn kadonneeksi luultu sinfonia löytyi Vatikaanin arkistojen uumenista vuonna 2000.

Elokuvaohjaaja Andrei Tarkovski maisemoi Berezovskyn elämäkerran elokuvaansa Nostalgia, jonka päähenkilö matkustaa Italiaan tutkimaan 1700-luvulla elänyttä, koti-ikävästä kärsinyttä venäläissäveltäjää.

Illan aikana kuullaan myös Tšaikovskin viides sinfonia ja Mozartin sinfonia concertante Es-duuri.

Konsertti alkaa Musiikkitalossa kello 19. Sitä ennen, kello 18.45 keskustelevat Ennakkoluulijat. Molempia voi katsoa ja kuunnella suorana ja myöhemmin myös tallenteena Helsinki-kanavalla.

Lisää aiheesta
Helsinki-kanava(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
HKO(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Liput(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 42,00-8,00 €

Kuva: Ashley Klassen