Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä kulkevan pikaratikan linjanumero on 15

Helsingin seudun ensimmäisen pikaraitiolinjan numeroksi tulee 15. Rakennushankkeen nimenä se on ollut Raide-Jokeri tai nykyistä bussilinjaa mukaillen pikaratikka 550. Pikaratikka 15 kulkee kehämäistä reittiä Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.
Raide-Jokerin reitti kulkee Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä.  Raide-Jokerin linjatunnukseksi tulee 15. Kuva: Raide-Jokeri
Raide-Jokerin reitti kulkee Itäkeskuksen ja Keilaniemen välillä. Raide-Jokerin linjatunnukseksi tulee 15. Kuva: Raide-Jokeri

Ensimmäisen pikaratikkalinjan numerossa 15 luku 5 kuvaa linjan poikittaista luonnetta. Bussiliikenteessä numerolla 5 alkavat linjatunnukset viittaavat poikittaiseen liikenteeseen, jota myös nykyinen runkobussilinja 550 edustaa.

Linjatunnuksia päivitetään uusien kaupunki- ja pikaraitioteiden rakentamisen myötä. Tällä hetkellä raitioliikenne käyttää numeroita 1–10. Tulevista pikaratikoista käytetään linjatunnuksia 11–19.

Muut tulevaisuuden ratikkalinjojen numerot tarkentuvat myöhemmin. Esimerkiksi Ruoholahden ja Salmisaaren välillä nyt liikennöivästä bussilinjasta 15 tulee uudeksi numeroksi 26.

Pikaratikka 15 tuo raideliikenteen kokonaan uusille alueille kuten Viikkiin ja Maunulaan. Lisäksi se tarjoaa vaihtoyhteyksiä muuhun raideliikenteeseen päätepysäkkiensä lisäksi Oulunkylässä, Huopalahdessa, Leppävaarassa ja Aalto-yliopistolla.