Jätkäsaareen uudisrakennus peruskoululle ja päiväkodille

Jätkäsaareen rakennetaan uusi peruskoulu- ja päiväkotirakennus. Melkinlaituriin sijoittuvat tilat vastaavat kaupunginosan lisääntyneeseen kasvatus- ja koulutuspalvelujen tarpeeseen.
Melkinlaituriin sijoittuvaan uudisrakennukseen tulee sekä koulu että päiväkoti. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy
Melkinlaituriin sijoittuvaan uudisrakennukseen tulee sekä koulu että päiväkoti. Kuva: Verstas Arkkitehdit Oy

Asutuksen lisääntyessä Jätkäsaaressa myös koulu- ja päiväkotipaikkojen tarve lisääntyy. Uuteen Samoankujalle rakennettavaan kouluun ja päiväkotiin tulee tilaa yhtenäisen peruskoulun 550 oppilaalle ja 250 varhaiskasvatusikäiselle.

Oppilasmäärän nykyisten Jätkäsaaren peruskoulun ja Ruoholahden ala-asteen koulun alueella arvioidaan olevan korkeimmillaan vuonna 2031, jolloin alueella olisi 660 peruskoululaista ja 140 varhaiskasvatusikäistä. Tämän vuoksi uuden rakennuksen tilat on suunniteltu muunneltaviksi. Esimerkiksi huoneita voi myöhemmin järjestellä muuttuvien tarpeiden mukaisesti uudelleen. Lisäksi osa rakennuksen yhteisistä tiloista on asukkaiden ja muiden toimijoiden varattavissa ja käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin.

Hanke toteutetaan elinkaarimallina

Rakennus tulee kaupungin omistukseen. Toteutusmuotona on elinkaarimalli, jossa kaupunki vastaa rakentamisen rahoituksesta ja palveluntuottaja eli urakoitsija vastaa kohteen suunnittelun, rakentamisen ja 20 vuoden ylläpitopalvelujen toteuttamisesta.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden peruskoulun ja päiväkodin hankesuunnitelman kokouksessaan 28. elokuuta. Hankkeen alustavan aikataulun mukaan rakentaminen alkaa tammikuussa 2025. Hankkeen on tarkoitus valmistua siten, että toiminta tiloissa voi alkaa elokuussa 2027.

Uudisrakennuksen urakoitsijaksi valittiin kilpailutuksessa YIT.