Kadunvarsipysäköinti muuttuu maksulliseksi Jätkäsaaressa

Jätkäsaaressa kadunvarren yleiset asiointi- ja vieraspysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi.
Pysäköityjä autoja Jätkäsaaren Saukonlaiturilla. Kuva: Antti Pulkkinen

Jätkäsaaressa kadunvarren yleiset asiointi- ja vieraspysäköintipaikat muuttuvat maksullisiksi. Pysäköinnin lisäkilpien vaihtaminen aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa vaiheittain katu kerrallaan. Alueelle ei ole tulossa muutoksen myötä lippuautomaatteja, vaan kaikki pysäköintimaksut suoritetaan mobiililaitteella.

Pysäköinnin maksullisuudella tavoitellaan katutilan tehokkaampaa käyttöä ja lyhytaikaisen pysäköinnin suosimista pitkäaikaisen auton seisottamisen sijaan. Kaupungin keskeisenä strategisena tavoitteena on myös vähentää autolla kuljettuja kilometrejä ja edistää kestävien liikkumismuotojen valitsemista. Lisäksi tarkoituksena on saada kadunvarsipysäköinnin hinta laajentuvassa kantakaupungissa lähemmäksi yksityisiä pysäköintilaitoksia.

Pysäköinnin hinta tulee muutoksen jälkeen olemaan 2 euroa tunnilta. Maksullisuus on voimassa arkena klo 9–21 ja lauantaina klo 9–18.

Lippuautomaatteja ei tule alueelle, maksu suoritetaan mobiilisti

Helsingissä mobiilimaksamisen osuus kaikista pysäköintimaksuista on tällä hetkellä 87 %. Tästä syystä Jätkäsaaren kaduille ei ole muutoksen myötä tulossa pysäköinnin lippuautomaatteja, vaan maksaminen tapahtuu ainoastaan mobiililaitteella. Pysäköinnin maksamiseen on olemassa useampiakin eri toimijoiden mobiilisovelluksia, minkä lisäksi pysäköinti on mahdollista maksaa myös tekstiviestillä.

Kaupunginhallitus teki päätöksen uusista pysäköinnin maksuvyöhykkeistä 25.4.2016. Jätkäsaaren jälkeen vuoden 2023 aikana tarkoituksena on muuttaa myös loput Ruoholahden ja Salmisaaren alueen pysäköintipaikoista maksullisiksi.

Pysäköinnin maksutavat Helsingissä