Kalasataman taidetapahtumissa on nähtävää ja koettavaa koko perheelle

Kalasataman ympäristötaidehankkeen rahoituksella järjestetään tänä vuonna seitsemän tapahtumaa.
Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kuva: Kallo Collective

Kalasataman ympäristötaidehankkeen rahoituksella järjestetään tänä vuonna seitsemän tapahtumaa. Niistä kolme oli tarkoitus järjestää jo viime vuonna, mutta jouduttiin koronapandemian vuoksi siirtämään tälle vuodelle. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja niihin ovat tervetulleita niin alueen asukkaat kuin kauempaakin tulevat.

Hiekkalaatikko

Hiekkalaatikko on koko perheen nykysirkusesitys. Kallo Collectiven kahden esiintyjän sanattomassa esityksessä käytetään ilmaisun keinoina tanssia, sirkusta, fyysistä teatteria ja taikuutta. Hiekkalaatikko käsittelee uuden ja tuntemattoman kohtaamista, kun hiekkaolento ja tutkija tapaavat. Esityksen yhteydessä järjestään parkourtyöpaja, jossa lapset pääsevät itse kokeilemaan ja harjoittelemaan liikkumista hauskoilla akrobaattisilla tavoilla.

Tapahtuma-aika: Neljä esitystä pidetään Kalasatamanpuiston leikkipaikalla kahtena viikonloppuna 21.–22.8 ja 28.–29.8. Esityksen kesto 30 min + parkour-työpaja. Aikataulu tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

Lisätietoja: Kallo Collective: Sandbox (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kalasataman 369°

Petri Kekoni Companyn Kalasataman 369° on ikään kuin liikeveistos, joka on tarkasteltavissa samaan aikaan eri puolilta ja aina uudesta kulmasta. Marraskuussa 2019 ensi-iltansa saanut 369° saa nyt uuden muodon ulkoilmateoksena.

Tapahtuma-aika: Teosta esitetään kolmena iltana Kalasatamanpuiston kohdalla Parrulaiturin laituriulokkeella 26–28.8.2021 klo 20.30. Teoksen kesto on noin 40 minuuttia.

Lisätietoja: Kalasataman 369°(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Delivery Theatre

Delivery Theatre on polkupyörillä liikkuva ryhmä, joka tuo teatteria ja musiikkia koteihin, pihoille ja pieniin tilaisuuksiin. Irakilais-suomalaisen ryhmän liikkuva teatteri päivittää teatterin varhaista ideaa esityksestä ilman instituutiota.

Tapahtuma-aika: Kymmenen kaiken ikäisille sopivaa esitystä elokuussa. Tapahtuma-ajat tarkentuvat myöhemmin. Esitykset on tavoitteena järjestää yhteispihoilla. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia.

Lisätietoja: Delivery Theatre -liikkuva teatteri(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Stage – Suvilahden kesäteatteri

Stage – Suvilahden kesäteatteri tarjoaa kiehtovan ohjelmiston korkeatasoista esittävää taidetta heinä- ja elokuun ajan. Päivisin kesäteatterin ohjelmiston ympärille järjestetään nuorille suunnattua maksutonta työpajaohjelmaa. Tapahtuman järjestäjinä toimivat Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Tiivistämö ja Suvilahti TBA.

Tapahtuma-aika: Kesäteatterin esityskausi on 2.7.–23.8.2021. Esityspäiviä on 25 ja näytöksiä 38.  

Lisätietoja: Suvilahden kesäteatteri(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Vickan & Väinö -lastenooppera

Vickan & Väinö -lastenooppera sijoittuu Carl Ludwig Engelin kotiin 1800-luvulle. Opera Box ry:n kaksikielinen esitys soveltuu koko perheelle, mutta on suunnattu erityisesti 3–10-vuotiaille lapsille.

Tapahtuma-aika: Esitykset pidetään Kalasataman koululla syyslukukauden aikana. Tapahtumapäivät tarkentuvat myöhemmin.

Lisätietoja: operabox.net(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kalasataman valon juhla

Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla, Arana -tapahtumakokonaisuudessa yhdistyvät musiikki, jättinukke-teatteri, tanssi, tulisirkus, kuvataide ja kaupunkikulttuuri. Tapahtuma järjestetään ilta-aikaan, ja se soveltuu kaiken ikäisille.

Tapahtuma-aika: Tapahtuma järjestetään syys-lokakuun vaihteessa iltojen pimetessä.

Lisätietoja: Maria Baric Company(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojekti

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö toteuttaa Taidetta koteihin Kalasatama -taideprojektin, joka kokoaa yhteen tunnelmia ja tarinoita alueen kodeista ja niiden asukkaista. Projektissa alueen asukkaiden kodit tehdään näkyväksi multimediainstallaation keinoin.

Tapahtuma-aika: Viime vuonna kerätystä materiaalista koostettu kotikollaasi tulee esille kauppakeskus Rediin arviolta syyskuussa.  

Kalasataman
rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Kalasataman tapahtumat ovat osa Kalasataman
ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden
parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan
pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa
Helsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan
ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan
rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla.

Kuva: Kallo Collective