Kalevi Louhivuori esittää Bob Brookmeyerin sävellyksiä UMOn konsertissa

UMOn torstain konserttia 10.2. pääsee ilmaiseksi seuraamaan suorana klo 19 Helsinki-kanavalla. Myöhemmin myös tallenteena.
 Trumpetisti Kalevi Louhivuori.

UMO konsertoi torstaina 10. helmikuuta Kaapelilla. UMO Helsinki Jazz Orchestra ja trumpetisti Kalevi Louhivuori esittää Bob Brookmeyerin sävellyksiä. Orkesteria johtaa pasunisti, säveltäjä ja sovittaja Ed Partyka. Konserttia pääsee seuraamaan suorana kello 19 tai jälkitallenteena perjantaina 11. helmikuuta kello 12 alkaen torstaihin 24. helmikuuta saakka ilmaiseksi Helsinki-kanavalla.

Ed Partyka teki tiivistä yhteistyötä oppi-isänsä Brookmeyerin kanssa parinkymmenen vuoden ajan. Bob Brookmeyer (1929–2011) oli pasunisti, säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja pedagogi. Hän on edelleen suuri inspiraation lähde useille muusikkosukupolville.

Vuosikymmenten aikana Brookmeyerin musiikillinen kieli, tyyli ja tekniikka kehittyivät ja kasvoivat. Koko tuotanto on erittäin innovatiivista ja korkealaatuista, mutta eri aikakausina kirjoitettu musiikki kuulostaa täysin erilaiselta.

Torstai-illan verkkonsertin ohjelmisto on kirjoitettu Brookmeyerin elämän viimeisellä ajanjaksolla, luovien voimiensa huipulla. Brookmeyerilla oli tuolloin ensimmäistä kertaa urallaan oma jazzorkesteri, joka toteutti hänen musiikilliset näkemyksensä juuri niin kuin hän oli suunnitellut. Bob Brookmeyer New Art Orchestra oli nuorista muusikoista koostuva ryhmä, josta muodostui yksi vuosituhannen vaihteen kovimmista jazzyhtyeistä.

Lisää aiheesta
Helsinki-kanava(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
UMO(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuva: Olli Sulin