Kamarimusiikki soi marraskuussa Helsingin kirjastoissa

Helsingin kaupunginorkesterin ja kaupunginkirjaston yhdessä järjestämä kamarimusiikkikiertue saapuu jälleen marraskuussa kirjastoihin ympäri kaupunkia. Kirjastokiertueen konsertit ovat noin puolen tunnin mittaisia ja niihin on vapaa pääsy.
Nainen soittaa viulua kirjaston kirjahyllyjen edessä
Kuva: Maarit Kytöharju

 140-vuotisjuhlaansa viettävän Helsingin kaupunginorkesterin muusikot jalkautuvat kahteentoista kirjastoon tuoden mukanaan kamarimusiikilliset tervehdykset suomalaisin, norjalaisin ja böömiläisin sävelin. Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue järjestetään nyt kolmatta kertaa. 

”Kirjastokiertue on aiemmilla kerroilla saanut runsaasti lämmintä palautetta lähikirjastojen asiakkailta, mikä on meille orkesterina suuri ilonaihe. Kirjastokonserttejamme osataan jo alueilla odottaa. Helsinkiläisten oma sinfoniaorkesteri on tuonut klassista musiikkia kaupunkilaisten ulottuville nyt 140 vuoden ajan, ja marraskuun valaiseminen kamarimusiikkikonserteilla on orkesterilaisille mieluisa kunnia-asia”, sanoo Helsingin kaupunginorkesterin intendentti Aleksi Malmberg.

Kaupunginorkesteri kirjastossasi -kiertue alkaa torstaina 1.11. Malmin kirjastosta ja päättyy torstaina 25.11. Jakomäen kirjastoon. Puolisen tuntia kestävät konsertit alkavat kello 12 tai 18. Kiertue mahdollistaa sen, että laadukkaat kamarimusiikkikonsertit ovat helposti helsinkiläisten saavutettavissa omassa kotikirjastossa.

”Kirjastot ja kulttuuri kuuluvat kiinteästi yhteen. Olen todella iloinen, että kaupunginorkesterin muusikkojen kamarimusiikkikonsertteja kuullaan eri puolilla kaupunkia nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin”, sanoo Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen.