I november klingar kammarmusik i Helsingfors bibliotek

I november arrangerar Helsingfors stadsorkester och Helsingfors stadsbibliotek i samarbete en kammarmusikturné i stadens närbibliotek. På de cirka en halv timme långa konserterna framförs finländsk, norsk och böhmisk kammarmusik. Konserterna har fritt inträde.
En kvinna spelar fiol framför bokhyllorna i biblioteket
Bild: Maarit Kytöharju

Musiker ur Helsingfors stadsorkester, som i år firar sitt 140-årsjubileum, uppträder i tolv bibliotek. Stadsorkestern i ditt bibliotek -turnén arrangeras nu för tredje gången. 

”De tidigare biblioteksturnéerna har fått en mycket positiv feedback av närbibliotekens kunder. Detta gläder oss här i orkestern. Bibliotekskonserterna är emotsedda. Huvudstadens egen symfoniorkester har i 140 års tid gjort klassisk musik tillgänglig för stadsborna, och det är en hederssak för orkestern att få bjuda på kammarmusikkonserter mitt i höstrusket”, säger Helsingfors stadsorkesters intendent Aleksi Malmberg.

Stadsorkestern i ditt bibliotek -turnén inleds torsdagen den 1.11. i Malms bibliotek och avslutas torsdagen den 25.11. i Jakobacka bibliotek. De cirka en halv timme långa konserterna börjar klockan 12 eller klockan 18. I och med turnén ges helsingforsare en möjlighet att få höra en högklassig kammarmusikkonsert i det egna närbiblioteket.

”Bibliotek och kultur hör ihop. Det gläder mig väldigt mycket att stadsorkesterns musikers kammarmusikkonserter i stadens bibliotek nu arrangeras för redan tredje året i rad”, säger Katri Vänttinen, chef för Helsingfors stads bibliotekstjänster.