Kannelmäen Sitratorin uudessa muraaliteoksessa yhdistyvät yhteisöllisyys ja paikallisuus

Kannelmäkeläiset saivat aiemmin keväällä osallistua muraalin tekemiseen kehumalla Kantsua ja kertomalla, mikä on parasta Kantsussa, mitä iloa Kannelmäki tarjoaa ja mikä tekee siitä erityisen. Muraalin on tehnyt taiteilija Anetta Lukjanova.
Sitratorilla oli Helsinki-päivänä mm. kuolemanpyörällä keikkuvia sirkustaiteilijoita, tanssia, fillaripianisti, erilaisia työpajoja sekä tietenkin runsaasti juhlatunnelmaa ylläpitävää iloista juhlakansaa. Muraali näkyy torin laidalla, kuvassa taustalla.  Kuva: Kerttu Malinen
Sitratorilla oli Helsinki-päivänä mm. kuolemanpyörällä keikkuvia sirkustaiteilijoita, tanssia, fillaripianisti, erilaisia työpajoja sekä tietenkin runsaasti juhlatunnelmaa ylläpitävää iloista juhlakansaa. Muraali näkyy torin laidalla, kuvassa taustalla. Kuva: Kerttu Malinen

Ihmiset olivat kokoontuneet sankoin joukoin yhteen Sitratorille aurinkoisena Helsinki-päivänä.  

Apulaispormestari Paavo Arhinmäen juhlapuheen myötä julkistettiin myös Kannelmäen Sitratorin uusi muraaliteos, jonka suunnitteluun kannelmäkeläiset ovat kevään aikana osallistuneet.  

Kannelmäkeläiset saivat aiemmin keväällä osallistua muraalin tekemiseen kehumalla Kantsua ja kertomalla, mikä on parasta Kantsussa, mitä iloa Kannelmäki tarjoaa ja mikä tekee siitä erityisen. Helsinki Urban Artin järjestämässä Kehu Kantsua-työpajassa kerätyt kehut annettiin taiteilija Anetta Lukjanovalle, joka siirsi niistä nousseita aiheita osaksi teosta.  

Uusi muraaliteos on odotettu piristys Sitratorille

Teoksen tehnyt taiteilija Anetta Lukjanova kertoi, että kehuissa korostui erityisesti yhteisöllisyys ja yhdessä tekemisen merkitys. Teoksen päähahmoiksi valikoituivat harmaahaikarat, jotka pelailevat yhdessä. Vaikka jokainen lintu on tuonut mukanaan omanlaisensa pelinappulan, se ei menoa haittaa, vaan syntyy mielenkiintoisia mahdollisuuksia luoda yhdessä uutta. 

Teokseen on lisätty myös maalaamisen aikana tulleita ideoita, joita kannelmäkeläiset ehdottivat jutellessaan Lukjanovan kanssa.  

Tarkkasilmäinen katsoja huomaa, että teoksen pelinappuloista löytyy Kannelmäen postinumeroon vihjaavat numerot. Jopa srilankalaisen Pancha-pelin simpukankuoret löysivät tiensä muraaliin ohikulkijan ehdotuksesta.

-On hienoa ja tärkeää, että Sitratorin ulkoasuun panostetaan. Anetta Lukjanovan uusi muraaliteos on onnistunut esimerkki siitä, mitä taide tuo ulkotiloihin jokaisen ohikulkijan iloksi, kertoo Kanneltalon johtaja Ia Pellinen.  

Juhlahumu jatkui Sitratorilla läpi illan Helsinki-päivän upean ohjelman myötä, jossa nähtiin mm. kuolemanpyörällä keikkuvia sirkustaiteilijoita, tanssia, fillaripianisti, erilaisia työpajoja sekä tietenkin runsaasti juhlatunnelmaa ylläpitävää iloista juhlakansaa.