Kaupunginhallitus antoi lausuntoja ja käsitteli valtuutettujen aloitteita

Kaupunginhallitus antoi kokouksessaan 16. syyskuuta lausunnot opetus- ja kulttuuriministeriölle kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain muuttamisesta sekä Tilastokeskukselle ja Luonnonvarakeskukselle tilastotuotannon muutoksista.
Kuvituskuva kaupungintalosta.
Kuva: Sakari Röyskö

Lausunnossaan opetus- ja kulttuuriministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain muuttamisesta kaupunginhallitus ottaa kantaa muun muassa kotikuntakorvauksen prosenttiosuuden korottamiseen, erityisen tuen järjestämisen laajentamiseen sekä oppilaaksiottoon ja muihin koulutuksen järjestäjään liittyviin velvoitteisiin.

Lausunnossaan Tilastokeskukselle ja Luonnonvarakeskukselle tilastotuotannon muutoksista kaupunginhallitus toteaa, että tilasto- ja tutkimustiedolla on keskeinen rooli kaupungin johtamisessa. Laadukkaalla tiedolla, yhteen toimivalla datalla ja siihen nojaavalla analytiikalla ennakoidaan asiakastarpeita, toimitaan vaikuttavammin ja parannetaan kaupungin päätösten ja toimien vaikuttavuutta sekä tuottavuutta.

Kaupunginhallitus toteaakin, että kehitys, jossa tilastojen tuotanto nojaa yhä enemmän erillisrahoitukseen lisää kuntien kustannuksia eikä edesauta pyrkimyksiä parantaa tietoon ja tutkimukseen perustuvaa päätöksentekoa ja niiden vaikutusten arviointia.

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli kokouksessa useita valtuutettujen aloitteita. Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.