Kaupunginhallitus esittää kaavamuutoksia Kamppiin ja Meilahteen

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12. syyskuuta esittää kaupunginvaltuustolle kahden Kamppiin sijoittuvan asemakaavan muuttamista.
Alustava havainnekuva Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksesta.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 12. syyskuuta esittää kaupunginvaltuustolle kahden Kamppiin sijoittuvan asemakaavan muuttamista. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan kaavamuutoksen Meilahden Tukholmankadulle.

Kampinkuja 1 / Salomonkatu 8a kaavamuutos mahdollistaa Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen nykyisen Kampin metroaseman sisäänkäynnin paikalle. Alueelle on suunniteltu kahdeksankerroksinen terveys- ja hyvinvointikeskus sekä julkista aukiotilaa Salomonkadulle.

Kaavaratkaisussa on pyritty sovittamaan uudisrakennus poikkeuksellisen vaativalle paikalle eli rakennustaiteellisesti arvokkaan, Alvar Aallon suunnitteleman Sähkötalon pohjoispuolelle.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus on osa sosiaali- ja terveyslautakunnan päättämää palveluverkkosuunnitelmaa 2030, jonka tavoitteena on turvata tulevaisuudessa helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelut. Kaavaratkaisu mahdollistaa noin 300 uutta työpaikkaa.

Toinen Kampin kaavamuutoksista koskee Kampin metroaseman vieressä, osoitteessa Runeberginkatu 2 sijaitsevaa hotellin tonttia. Kaavamuutos mahdollistaa hotellin laajentamisen tontilla olevalle aukioalueelle. Alueelle on suunniteltu kaksiosainen, kuusi-/kahdeksankerroksinen hotellin laajennus ja uudisosien väliin sijoittuva julkinen aukiotila.

Molemmat asemakaavan muutokset etenevät seuraavaksi kaupunginvaltuuston päätettäviksi.

Meilahteen Tukholmankadun ja Paciuksenkadun kulmaan suunnitellaan asuin- ja toimitiloja

Kaupunginvaltuustoon etenee myös Meilahden Tukholmankatu 10 asemakaavan muuttaminen. Kaavamuutos koskee Kojamo Oyj:n kaupungilta ostamaa entisen ammattikorkeakoulu Metropolian tonttia Tukholmankadun ja Paciuksenkadun kulmassa.

Metropolian opetustoiminnan muutettua uudelle kampusalueelle Myllypuroon, tontilla oleva rakennus suunnitellaan muutettavaksi asuin- ja toimitiloiksi. Lisäksi tontille on suunniteltu lisärakentamista.

Kaavaratkaisun toteuttamisella rakennuksen kulttuurihistorialliset, rakennustaiteelliset ja kaupunkikuvalliset arvot säilyvät ja alueelle tulee lisää asuntoja. Asukasmäärän lisäys on noin 400.

Lopullisen päätöksen tästäkin kaavaratkaisusta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaikki kaupunginhallituksen 12. syyskuuta kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Kuva: Alustava havainnekuva Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksesta, PES-arkkitehdit.