Kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin ja Turun kaupunkien neljännen yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 15.1. Helsingin kaupungin osalta Helsingin ja Turun neljännen yhteisen Itämeri-toimenpideohjelman ja jatkaa Itämerihaasteen kumppaniverkoston tukemista ja kehittämistä.
Kaupunginhallitus kokoontuu kaupungintalolla. Kuva: Kimmo Brandt
Kaupunginhallitus kokoontuu maanantaisin kaupungintalolla. Kuva: Kimmo Brandt

Itämeri-toimenpideohjelman 2024–2028 tavoitteita ovat muun muassa rehevöitymisen hillitseminen, haitallisten aineiden vähentäminen, luonnon monimuotoisuuden lisääminen, merten kestävän käytön edistäminen ja roskaantumisen estäminen. 

Kauden teemoja ovat muun muassa merenkulku ja satamat, maankäyttö, hulevedet, rehevöityminen, luonnon monimuotoisuus ja roskaantuminen.

Kaupungin toimialat huomioivat toimenpideohjelman ja sen toimenpiteet talousarvion puitteissa.

Kaavamuutoksia Koskelaan ja Vuosaareen

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle asemakaavan muutosta Koskelaan. Kaavaratkaisu koskee Juhana-herttuan tie 13:ssa sijaitsevaa opetus- ja sosiaalitointa palvelevien rakennusten tonttia. Kaava mahdollistaa koulun ja päiväkodin laajennusosan rakentamisen sekä päiväkodin piha-alueen laajentamisen tontin pohjoispuolella sijaitsevaan puistoon. 

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle kaavaratkaisua myös Vuosaareen. Asemakaavan muutos koskee aluetta Vuosaaren Aurinkolahdessa. Uudella kaavalla Aurinkolahden kaupunkirakennetta saadaan täydennettyä ja alueelle saadaan lisää esimerkiksi lapsiperheille sopivia asuntoja.

Kaavat etenevät kaupunginvaltuustoon.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.