Kaupunginhallitus käsitteli henkilöstöraporttia, kaupunkistrategiaa sekä toimielinten sähköisiä kokouksia

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 4.4. merkitä tiedoksi kaupungin henkilöstöraportin vuodelta 2021. Kaupunginhallitus päätti myös, että sähköiset kokoukset

Kaupunginhallitus merkitsi kokouksessaan 4.4.2022 tiedoksi kaupungin henkilöstöraportin vuodelta 2021. Henkilöstöraportti antaa kokonaiskuvan kaupungin henkilöstöstä ja niistä henkilöstöpoliittisista toimenpiteistä, joilla edistetään hyvää henkilöstökokemusta ja siten kaupunkistrategian toteutumista.

Henkilöstömäärä oli vuoden vaihteessa 39 255, mikä oli 103 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvua oli 0,25 prosenttia, kun edellisenä vuonna vastaava kasvu oli 4,5 prosenttia.

HR keskittyi vuonna 2021 kolmeen strategiseen henkilöstöteemaan, jotka olivat johtaminen ja työhyvinvointi, henkilöstön saatavuus sekä digitaalisuus henkilöstön potentiaalin hyödyntämisessä ja urakierrossa.

Sähköiset kokoukset taas mahdolliseksi kaupungin toimielimissä

Kaupunginhallitus päätti, että kaupunginvaltuustoa lukuun ottamatta kaupungin toimielimet pitävät läsnäkokousten sijasta kokouksen sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen etäyhteyden avulla. Kokoukseen saa osallistua myös läsnä. Helsingin heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi siirtyminen etäkokouksiin on perusteltua.

Päätös tulee voimaan 5.4.2022 ja on voimassa toistaiseksi.

Kaupunkistrategiasta toimeenpanopäätös

Kaupunginhallitus teki kokouksessaan kaupunkistrategian toimeenpanopäätöksen. Kaupunginhallitus totesi, että Kasvun paikka -kaupunkistrategiaa toteutetaan valtuustokaudella 2021–2025 neljällä strategisella poikkihallinnollisella ohjelmalla, jotka ovat vastuullinen ja kestävä talous, kunnianhimoinen ilmastovastuu, viihtyisä kaupunki ja segregaation ehkäiseminen. Kaupunginhallitukselle raportoidaan ohjelmien etenemisestä vuosittain.

Kaupunginvaltuusto päätti 13. lokakuuta 2021 Helsingin kaupunkistrategiasta vuosille 2021–2025.

Lausuntoja lakimuutoksiin

Kaupunginhallitus antoi lisäksi kaksi lausuntoa lakimuutoksiin. Lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle koski opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain muuttamisesta. Lausunto sosiaali- ja terveysministeriölle koski vammaispalvelulainsäädännön uudistusta koskevasta hallituksen esitysluonnosta.