Kaupunginvaltuusto hyväksyi muutoksen valtuustoaloitteiden käsittelyyn

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 13.4. muuttaa kaupungin hallintosääntöä valtuutetun aloitteisiin liittyen. Jatkossa valtuutetun jättämään aloitteeseen va
Kaupunginvaltuusto kokoustaa valtuustosalissa

Kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 13.4. muuttaa aloitejärjestelmää niin, että aloitevastauksen antaa kaupunginhallituksen sijasta se lautakunta tai johtokunta, jonka toimivaltaan esitetyt toimenpiteet kuuluvat. Vastauksen voi antaa myös näiden alla toimiva viranomainen. Kaupunginhallitus vastaa jatkossakin niihin aloitteisiin, joissa esitetyt toimenpiteet kuuluvat sen omaan, kaupunginvaltuuston toimivaltaan tai kaupunginhallituksen alla toimivan viranomaisen toimivaltaan.

Kaupunginhallitus vastaa jatkossakin aloitteisiin, joissa on vähintään 25 valtuutetun allekirjoitukset. Tällaiset aloitteet käsitellään myös kaupunginvaltuustossa.

Kaupunginhallitus säilyy aloiteprosessin kontrolloijana: se päättää, mikä toimielin vastaa mihinkin aloitteeseen ja voi pitää itsellään myös tilaisuuden vastata mihin tahansa aloitteeseen. Ryhmäaloite ja talousarvioaloite säilyvät ennallaan, mutta valtuustoryhmät voivat tehdä jatkossa kahdeksan ryhmäaloitetta valtuustokauden aikana nykyisen neljän sijaan.

Muutos siirtää vastaamistehtävän osittain lähemmäs sitä viranomaista, joka päättää aloitteessa esitetyistä toimenpiteistä. Prosessi on samankaltainen kuntalaisaloitteiden käsittelyjärjestyksen kanssa.

Kaavamuutokset Vuosaareen ja Kaarelaan

Kaupunginvaltuusto päätti asemakaavan muutoksesta Meri-Rastilan Ramsinrannassa sijaitseviin kortteleihin. Kaavaratkaisu mahdollistaa Hotel Rantapuiston laajenemisen entistä monipuolisemmaksi kongressi- tai lomahotelliksi. Kaava sisältää myös asuin-, liike- ja palvelutiloja sisältävien kerrostalojen rakentamisen Valkkusuonkujan varteen.

Kaarelan kaavaratkaisu mahdollistaa täydennysrakentamisen Hämeenlinnanväylän ja Kehä I:n luoteiskulmaan sijoittuvalle kerrostaloalueelle Kannelmäen ostoskeskuksen eteläpuolella.

Kaupunginvaltuusto käsitteli lisäksi nuorten 1.7.−31.12.2021 jättämiä aloitteita. Nuorten aloitejärjestelmää on tarkoitus uudistaa tänä vuonna ja sen kehittäminen on käynnissä kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa
täältä.

Kuva: Pertti Nisonen