Kaupunginvaltuuston kyselytunnilla käsiteltiin sähkön ja energian riittävyyttä sekä hintaa

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.9. pidettiin kyselytunti. Esillä olleiden kysymysten aiheena oli sähkön ja lämmön riittävyys, niiden hinta sekä energiansäästö.
Viittomakielen tulkki tulkkaa valtuuston keskustelua kaupunginvaltuuston kokouksesta

Kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.9. pidettiin kyselytunti.

Kyselytunnilla oli esillä Mari Rantasen (ps.), Mika Ebelingin (kd.), Eveliina Heinäluoman (sd.), Mai Kivelän (vas.) sekä Amanda Pasasen (vihr.) kysymykset sähkön ja energian riittävyydestä, hinnasta, energiansäästöstä sekä kaupungin toimenpiteistä tilanteessa.

Valtuutetut kysyivät, mikä on Helsingin yhteiskuntavastuu sähkön ja lämmön tarjoamisessa, miten sähkönhinnan nousu vaikuttaa helsinkiläisiin ja millaisia toimia kaupungilla on riittävän ja kohtuuhintaisen energian varmistamiseksi. Kaksi kysymystä koski myös kaupungin energiansäästötoimia.

Kysymyksiin vastasivat pormestari Juhana Vartiainen, kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki sekä kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki. Koko keskustelu on katsottavissa tallenteena Helsinki-kanavalla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 8.9. alkaen.

Kyselytunti tulkattiin viittomakielelle ja tulkkaus näkyy myös kokoustallenteessa. Viittomakielinen tulkkaus järjestettiin kokeiluna Said Ahmed Suldaanin sekä 28 muun valtuutetun jättämästä aloitteesta.

Kaavamuutokset Jollakseen ja Vuosaareen

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan kaksi kaavamuutosta. Vuosaaren kaavamuutos koskee Hallkullanniemen ja Nuottasaaren aluetta Vuosaaren Uutelassa. Kaavaratkaisu mahdollistaa Uutelan yleisen virkistysalueen laajentamisen uusille ranta-alueille sekä virkistyspalveluiden, laiturin ja polkuverkoston toteuttamisen.

Laajasalon Jollaksen kaavaratkaisu koskee osaa Hämeenapajantien, Puhuritien ja Puuskakujan varsien kiinteistöistä ja kaupungin omistuksessa olevaa lähivirkistysaluetta. Kaava mahdollistaa alueen tonttien sekä Puhuritien eteläpuolisen nykyisen VL-alueen täydennysrakentamisen ympäristöön sopivalla asuinrakentamisella. Kaava turvaa metsä- ja puustoinen verkosto -suunnitelman (2019) mukaisen yhteyden Laajasalon Jollaksessa.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.