Kävelijöille ja pyöräilijöille poikkeusjärjestelyjä Laakson sairaala-alueen työmaiden vuoksi

Laakson sairaala-alueen ja Laaksonkentän ympäristössä on käynnissä työmaita, jotka liittyvät Laakson uusien sairaalarakennusten tekoon. Työmaa-alueet alkavat olla täydessä laajuudessaan, minkä vuoksi kävely- ja pyöräteillä on poikkeusjärjestelyjä.
Liikenteen poikkeusjärjestelyt kartalla.
Liikenteen poikkeusjärjestelyt kartalla.

Poikkeusjärjestelyt:

Lääkärinkadun Keskuspuiston päästä ajetaan henkilökunnan parkkialueelle
Lääkärinkadulta Keskuspuistoon vievää kävely- ja pyörätietä on jouduttu kaventamaan, sillä tilaa on tarvittu ajotielle, joka johtaa sairaalahenkilökunnan pysäköintipaikalle Laaksonkentälle. Työmaa yrittää järjestää kävelijöille ja pyöräilijöille enemmän kulkutilaa ilman, että puiston kasvillisuuteen joudutaan kajoamaan.

Auroransillan Keskuspuiston puolella uusi kävely- ja pyöräsilta
Auroransillalla liikkumiseen vaikuttaa työmaa, joka rakentaa maanalaisen ajotunnelin Auroran sairaalan portilta Laakson sairaala-alueelle. Kävelijät ja pyöräilijät kulkevat työmaan yli uutta silta pitkin. Sillan näkemäesteitä on vähennetty. 
Auroransillan lähellä liikenteenohjaajat tekevät liikenteenpysäytyksiä avolouhinnan räjäytysten vuoksi muutamia kertoja päivässä maanantaista perjantaihin 07–18.

Reijolankadulla kävely ja pyöräily jäähallin puolelle Urheilulehdon kohdalla
Kävely ja pyöräily on siirretty Reijolankadun jäähallin puolelle Urheilulehdon kohdalla. Syynä ovat louhekuorma-autot, jotka ajavat Reijolankadun työmaaportista sisään työmaalle ja Urheilukadun portista ulos 9.–13.10. Viikon jälkeen liikenne palaa tavallisille reiteille.

Laakson sairaala-alueen päärakennuksen varsinainen rakentaminen alkaa tammikuussa 2024, mikäli suunnitelmiin ei tule muutoksia. Tällöin työmaalle alkaa kulkea elementtejä ja muita rakennustarvikkeita, joita kuljettavat rekat tulevat ajamaan työmaalle pääosin Reijolankadun portin kautta. Urheilukadun portti on varayhteys, jota käytetään vain poikkeustilanteissa.

Jalankulku ja pyöräily joudutaan hyvin todennäköisesti siirtämään pysyvästi Reijolankadun eteläreunalle Urheilulehdon kohdalla talvella, kun työmaan tavarakuljetuksen lisääntyvät.

Pahoittelemme häiriötä.