Kerro mielipiteesi ehdotuksista Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi

HSL on julkaissut ensimmäisen ehdotuksensa Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi noin vuodesta 2027 eteenpäin, jolloin Kruunusiltojen raitioliikenne on alkanut.
Ilmakuva Laajasalosta vuonna 2020.

HSL (Helsingin seudun liikenne) on julkaissut ensimmäisen ehdotuksensa Laajasalon uusiksi bussilinjoiksi noin vuodesta 2027 eteenpäin, jolloin Kruunusiltojen raitioliikenne on alkanut. Asiakkaat voivat kommentoida ehdotusta kyselyssä perjantaihin 6.5. asti. Suoraan kyselyyn pääset täältä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Mielipiteensä voi kertoa myös palautelomakkeella HSL:n asiakaspalvelun sivuilla tai soittamalla HSL:n asiakaspalvelun numeroon 09 4766 4000.

– Toivomme, että Laajasalon asukkaat ja muut alueella liikkuvat kommentoivat ehdotusta aktiivisesti, sillä työstämme luonnosta kommenttien pohjalta eteenpäin, joukkoliikennesuunnittelija Essi Kyllönen HSL:stä kertoo.

– Paras joukkoliikenne syntyy yhdessä tehden ja tilaisuus vaikuttaa Laajasalon tulevaan bussiliikenteeseen on juuri nyt, Kyllönen jatkaa.

Päätöksiä kesän alussa

HSL haluaa varmistaa sujuvat yhteydet Laajasalossa sekä Laajasalosta Herttoniemeen myös sen jälkeen, kun Kruunusiltojen raitiovaunuliikenne on alkanut.

– Olemme pohjustaneet ehdotustamme kysymällä syksyllä 2020 Laajasalossa kulkevien liikkumistottumuksista. Lisäksi kartoitimme työpajoissa alueen asukkaiden toiveita ja odotuksia tuleviin joukkoliikenneyhteyksiin liittyen, Kyllönen kertoo.

Suunnitelmassa ovat mukana bussilinjat 84, 85, 85B, 86, 88, 88B ja 89. Alueen yöbussilinjoihin 85N, 86N ja 87N sekä lähibussilinjaan 802 HSL ei tässä vaiheessa ehdota muutoksia.

HSL:n hallituksen tarkoitus on tehdä päätöksiä uusista bussilinjoista kesän 2022 alussa.

Lisää aiheesta:

HSL:n uutinen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kysely: Laajasalon bussireitit(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)