Koillis-Helsingin ajankohtaisista suunnitelmista verkkoilta 12. lokakuuta

Uutta Helsinkiä -illat jatkuvat verkkotilaisuuksina. 12. lokakuuta on vuorossa Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat.
Kuvassa Pikitehtaan korttelin asemakaavan suunnittelluun liittyvä alustava havainnekuva, Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki jatkaa Uutta Helsinkiä -verkkoiltoja Koillisen Helsingin asioilla 12. lokakuuta. Illassa esitellään joukko ajankohtaisia suunnitelmia ja hankkeita muun muassa Malmin, Viikin, Pukinmäen, Suutarilan, Suurmetsän ja Tapaninkylän alueelta.

Tilaisuudessa esitellään muun muassa ajankohtaisia asemakaavakohteita sekä viheralueisiin,  liikenteeseen ja katuihin liittyviä suunnitelmia. Ilta alkaa kello 17.30 ja päättyy arviolta kello 20.

Ilta on ohjelmoitu siten, että kaupunkilaiset voivat helposti osallistua itseään kiinnostavien aiheiden esittelyyn. Illan ohjelma, osallistumislinkki ja -ohjeet ovat verkkosivulla https://bit.ly/koillis-helsinki-2022(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Ilta on luonteeltaan tiedottava. Kaupunkilaiset voivat myös esittää chatissä kysymyksiä ja niihin on vastaamassa suuri joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Illan tallenne tekstitetään ja se tulee kaupunkiympäristön YouTube-kanavalle https://bit.ly/kymp-youtube.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Uutta Helsinkiä -iltoja jatketaan verkossa

Kaupungin keräämän, vuoden 2021 iltoja koskevan palautteen perusteella monet osallistujat haluavat jatkossakin saada tietoa alueen suunnitelmista verkkoilloissa (noin 90 %, vastauksia 302).

Syksylle on tulossa Koillis-Helsingin tilaisuuden lisäksi vielä kaksi Uutta Helsinkiä -verkkoiltaa: ensimmäinen Kaakkois-Helsingin asioista 2. marraskuuta ja toinen Länsi-Helsingin asioista 23. marraskuuta. 

Tallenteet ovat suosituin tapa
seurata iltoja

Vuonna 2021 Uutta Helsinkiä -verkkotilaisuuksiin osallistui ainakin 3 500 henkilöä. Sen lisäksi iltojen videotallenteita on katsottu noin 13 500 kertaa. Tilaisuudet ovat lisänneet tietoisuutta siitä, miten alueita kehitetään (palautteet 72 %) ja mistä löytyy ajankohtaista tietoa hankkeista (palautteet 73 %).  

Verkkotilaisuuksiin osallistuvat palautteen perusteella hieman eri ryhmät kuin aiemmin paikan päällä pidettyihin iltoihin. Verkossa mukaan ehtivät aiempaa useammin myös ruuhkavuosiaan elävät yli 30-vuotiaat. Myös iäkkäämmät ovat osallistuneet verkkotilaisuuksiin.

Kartta iltojen aluejaosta, Leena Junnila, Helsingin kaupunki

Pääkuva: Helsingin kaupunki