Syksyllä 2023 käynnistyneen visiotyön tavoitteena on kirkastaa neljän kulttuurikeskuksen – Stoan, Kanneltalon, Vuotalon ja Malmitalon – rooli alueidensa asukkaita monipuolisesti palvelevina ja alueiden kehitykseen myönteisesti vaikuttavina kaupunkilaisten olohuoneina. Työ käynnistyi viime syksynä Stoasta ja jatkui kannelmäkeläisiä kuullen helmikuussa. Seuraavaksi ovat vuorossa kaupunkilaisille järjestettävät osallistavat työpajat Vuotalossa 17.4. ja Malmitalossa 23.4. Malmitalon asukastilaisuuteen ehtii vielä mukaan, ilmoittautumislinkin löydät tämän uutisen lopusta.
− Kulttuurikeskusten tulevaisuutta on kommentoinut tähän mennessä yhteensä jo yli tuhat asukasta ja sidosryhmän edustajaa. Kaupunkilaisille suunnattuun verkkokyselyyn ehtii vastaamaan toukokuun loppuun asti, kannustaa visiotyöstä vastaava projektipäällikkö Tiina Susiluoto.
− Keräämämme palautteen perusteella kulttuurikeskukset ovat kaupunkilaisille merkityksellisiä paikkoja ja alueidensa ylpeyden aiheita. Monipuoliset ohjelmasisällöt ovat monille mieleen, ja ne myös motivoivat kaupunkilaisia liikkeelle – usein jopa toiselle puolelle kaupunkia. Toisaalta olemme myös tunnistaneet, että osalle kaupunkilaisista kulttuurikeskusten palveluvalikoima ei ole vielä tuttu. Pyrimme siihen, että tulevaisuuden kulttuurikeskukset toimivat alueidensa viihtyisinä ja monipuolisina yhteisinä kohtaamispaikkoina, Susiluoto summaa kyselyiden antia.
Kaikista kulttuurikeskuksista löytyy saman katon alta monipuolisia kulttuuripalveluita, kirjasto, työväenopisto sekä kahvila tai ravintola. Useimmissa toimii myös nuorisolle suunnattuja tiloja ja palveluja.
Verkkokyselyt ovat avoinna sekä kaupunkilaisille että sidosryhmille
Kulttuurikeskukset voivat vahvistaa alueidensa vetovoimaa myös kumppaniensa eli erilaisten järjestöjen, elinkeinonharjoittajien ja yrittäjien näkökulmasta. Kumppaneita kutsutaan toukokuussa järjestettäviin työpajoihin, ja heille räätälöity verkkokysely on parhaillaan avoinna.
− Kutsumme myös paikallisia toimijoita ideoimaan yhteistä tulevaisuutta. Haastamme kumppanit pohtimaan kanssamme, millaiset palvelut voisivat täydentää kulttuurikeskusten nykyistä valikoimaa, parantaa kävijäkokemusta sekä vahvistaa paikallisidentiteettiä entisestään, Susiluoto lisää.
Työpajojen rinnalla asukas- ja sidosryhmiä kohdataan koko kevään ajan. Nykyisiä asiakkaita kuullaan mm. heidän käyttäessään kulttuurikeskusten nykyisiä palveluja, ja potentiaalisia kävijöitä haastatellaan esimerkiksi kulttuurikeskusten lähellä sijaitsevissa kauppakeskuksissa ja liikuntapaikoissa. Kuluvan kevään aikana kerättävä aineisto toimii tärkeänä pohjana, kun kulttuurikeskusten ammattilaisten on syksyllä aika syventyä vision työstämiseen.
Tervetuloa Malmitalon asukastilaisuuteen tiistaina 23.4. klo 17.15–19.45 ideoimaan tulevaisuuden kulttuurikeskusta!
Osallistu kulttuurikeskusten visiotyöhön täyttämällä kaupunkilaisille suunnattu verkkokysely: https://survey.zef.fi/c3j18esb/index.html(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Yhteisöjen, yritysten ja järjestöjen edustajia varten on laadittu oma kyselynsä: https://zef.fi/s/7o74ppnz/(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Kaikkien kaupunkilaisille suunnattuun kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme kymmenen (10) kappaletta Finnkinon kahden (2) lipun elokuvalippupaketteja 13.5.
- Stoan uudistus etenee – kaupunkilaiset pääsevät nyt antamaan mielipiteen uusista palveluista
- Kaupunkilaiset päättävät kulttuurikeskusten tulevaisuudesta – Kanneltalon 2030- lukua ideoidaan Kantsun kahveilla
- Kulttuurikeskus Stoaan nousee yhteisötaideteos, jossa kaupunkilaiset visioivat tulevaisuuden Stoaa