Kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilojen sulku jatkuu maaliskuussa

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat pidetään edelleen pääosin suljettuina koko maaliskuun ajan.
Pieni lapsi ja sininen pallo

Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan asiakastilat pidetään edelleen pääosin suljettuina koko maaliskuun ajan. Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien lasten ja nuorten harrastustoiminta Helsingin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa keskeytetään 1.3. alkaen. Tekojäille palautetaan osallistujamäärän rajoitukset. Nuorisotyössä jatketaan yksilö- ja pienryhmätoimintaa erityistä tukea tarvitseville. Kirjastot ovat edelleen avoinna rajoitetuin palveluin.

Ohjattua harrastustoimintaa voi siis järjestää 1.3.–31.3. välisenä aikana Helsingin kaupungin sisä- ja ulkotiloissa ainoastaan vuonna 2008 syntyneille ja tätä nuoremmille. Rajoitus koskee harrastustoimintaa mm. sisäliikuntatiloissa, uimahalleissa, ulkokentillä, kulttuurikeskuksissa ja koulujen liikuntasaleissa. Kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja.

Päätökset uusista rajoituksista perustuvat tartuntatautilain toimeenpanoon, mikä on välttämätöntä kriittisen epidemiatilanteen vuoksi. Tartuntatautilaki antaa kunnille ja aluehallintovirastoille lisää toimivaltaa haastavassa koronatilanteessa. Lue lisää Etelä-Suomen aluehallintoviraston julkisia ja yksityisiä toimijoita velvoittavista päätöksistä aluehallintoviraston verkkosivuilta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tekojäillä rajoitetaan osallistujamääriä

Ulkokentät ovat vuonna 2008 syntyneiden ja tätä nuorempien lasten varattujen vuorojen ulkopuolella kuntalaisten käytössä.  Koronatilanteen vuoksi tekojäille on 31.3.2021 asti määritelty kenttä- ja kaukalokohtaiset enimmäismäärät luistelijoille. Henkilökunta valvoo tekojäillä luistelijoiden määrää, ja ruuhkaisimpina aikoina jäille pääsyä voi joutua jonottamaan.

Lisätiedot tekojäistä, sekä voimassa olevat tekojääkohtaiset henkilörajoitukset:

Brahenkentän tekojääkenttä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 250 hlö max. 
Kontulan liikuntapuiston tekojääkenttä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 150 hlö max. 
Käpylän liikuntapuiston tekojääkenttä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 150 hlö max. 
Käpylän liikuntapuiston tekojääkaukalo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 30 hlö max. 
Laajasalon liikuntapuiston tekojääkaukalo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 30 hlö max. 
Lassilan liikuntapuiston tekojääkaukalo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 30 hlö max. 
Lauttasaaren liikuntapuiston tekojääkaukalo (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)– 50 hlö max. 
Oulunkylän tekojääkenttä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 450 hlö max. 
Pukinmäen liikuntapuiston tekojääkaukalo(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 30 hlö max. 
Jätkäsaaren liikuntapuiston tekojääkenttä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) – 200 hlö max.

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina.

Kirjastot edelleen avoinna rajoitetusti

Kirjastot ovat edelleen avoinna rajoitetuin palveluin ainakin 31.3. asti. Helsingin kirjastoissa ei toistaiseksi anneta lähi- tai laiteopastusta. Tarvittaessa neuvonta tapahtuu kirjaston palvelutiskillä. Helsingin kaupunki tarjoaa etädigitukea(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Rajoitetun palvelun aikana kirjastoissa on mahdollista:

  • Lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja itsepalveluautomaatilla⁠
  • Noutaa varattua aineistoa varaushyllystä⁠
  • Lainata aineistoja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä ⁠
  • Asioida pikaisesti ja omatoimisesti asiakastietokoneilla välttämättömissä asioissa⁠

⁠⁠Kirjastoissa asioidessa on käytettävä kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät estä maskin käyttöä.⁠ Vähintään kahden metrin turvaväli on säilytettävä henkilökunnan lisäksi myös muihin asiakkaisiin. Rajoitetun palvelun aikana on mahdollista palauttaa aineistoa kirjastojen palautusluukkuihin myös kirjaston aukioloaikoina.⁠

Lue lisää asioinnista Helmet-kirjastoissa rajoitetun palvelun aikana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kulttuurikeskukset ja museot pidetään suljettuina

Kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo sekä Savoy-teatteri pidetään edelleen suljettuina. Myös Helsingin kaupungin hallinnoimat museot Helsingin taidemuseo HAM, Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila, Ruiskumestarin talo, Työväenasuntomuseo ja Ratikkamuseo pidetään suljettuina.

(Edit 1.3. klo 13.30 Vuosilukuja muutettu, koska aluehallintovirasto korjasi aiempaa päätöstään vastaamaan hallituksen torstaista linjausta, jonka mukaan 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat voivat jatkaa ohjattua harrastamista.)

Kuva: Helsingin kaupunki / Nina Kaverinen