Kumpulan päiväkodin rakentaminen jatkuu tammikuun alussa

Isoniityn päiväkodin rakentaminen Kumpulan Limingantiellä jatkuu.
Limingantielle rakennettavan päiväkodin tontti.

Päivitetty 14.1.2021

Kaupunki rakennuttaa uuden päiväkodin Kumpulaan osoitteeseen Limingantie 39. Päiväkotiin tulee paikat 150 lapselle. Tavoitteena on, että päiväkoti valmistuu keväällä 2022.

Päiväkodin rakennustyöt jatkuvat tammikuussa maanrakennus- ja louhintatöillä. Työt aloitetaan viikolla 3 sen jälkeen, kun naapurikiinteistöjen katselmukset on tehty ja rakennuksiin on asennettu tärinämittarit. Asiasta on tiedotettu lähinaapureille noin 100 metrin säteellä louhinnasta. Työaika on arkisin maanantaista perjantaihin kello 7-18. Tämän hetken arvion mukaan maanrakennus- ja louhintatyöt sekä niihin liittyvät kuljetukset kestävät pari kuukautta.  Aikatauluun voi tulla muutoksia työn aikana.

Työmaaliikenne käyttää pääosin Limingantietä, mutta myös tontin takana ja vieressä olevaa kevyen liikenteen väylää, koska se on ainoa reitti työmaan takapihalle, varastoalueelle sekä työmaakopeille. 

Asutulla alueella louhintatyöt tehdään erityisen huolellisesti

Tärinähaittavaikutuksen alueella valvotaan tärinän ohjearvoissa pysymistä jokaisen räjähdyksen yhteydessä. Tärinäasiantuntija selvittää lähellä olevien rakennusten perustamistavat ja näiden perusteella määritetään jokaiselle rakennukselle tärinän ohjearvot. Rakennuksiin asennetaan etäluettavia mittareita, ja tuloksia voidaan seurata reaaliaikaisesti. Mittausten tarkoitus on valvoa ja rajoittaa räjäytyksiä niin, että haitta pysyy ympäristölle kohtuullisena.

Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi rakennuslupaa koskevan valituksen

Päiväkodin rakentamista valmistelevat työt aloitettiin syyskuussa. Maanrakennustöiden aloittaminen on odottanut päätöstä päiväkodin rakennuslupaa koskevasta valituksesta. Nyt työt jatkuvat, sillä Helsingin hallinto-oikeus hylkäsi valituksen 9. joulukuuta.


Klikkaa kuva suuremmaksi.



Uutinen: Kumpulan päiväkodin rakentaminen jatkuu myöhemmin aloitettavilla rakennustöillä (7.10.2020)
Uutinen: Päiväkodin rakentaminen Kumpulassa alkaa syyskuussa (17.9.2020)

Uutinen: Kumpulaan tulee päiväkoti 150 lapselle (31.7.2020)