Leikkipuisto Rusthollarin pihan kunnostaminen alkaa

Kaupunki kunnostaa ja uusii Puotilassa sijaitsevan leikkipuisto Rusthollarin pihan ja leikkipuistorakennuksen. Käynnistämme pihatyöt pääsiäisen jälkeen. Arvioimme pihan ulkotöiden valmistuvan marraskuussa 2023.
Kartassa päätyömaa sijainti ja pysäköintirajoituksien paikka
Kuva: Helsingin kaupunki

Uudistamme kaikki leikkipuiston pihan leikkitoiminnot, välineet ja pinnat . Pienten lasten leikkialue saa uuden paikan leikkipuistorakennuksen edustalta, jotta perheiden on helpompi seurata lasten leikkejä. Leikkialue aidataan ja sinne tulee muun muassa liukumäki, kiikku, jousikeinu ja keinut sekä hiekkalaatikko.

Rakennamme leikki- ja kouluikäisten leikkialueelle maakumpuja, trampoliineja, vesileikkialueen, kiipeilytelineen sekä hiekkaleikkialueen.

Nykyinen leikkimökki ja toteemipaalu jäävät puistoon. Kahluuallas poistetaan ja korvataan vesileikkialueella.

Asennamme eri-ikäisille sopivat kuntoiluvälineet puiston pääsisäänkäynnin yhteyteen. Leikkipuiston viereiseen metsään ja sisääntuloon tulee puisia, leikkeihin sopivia eläinaiheisia veistoksia.

Pyörille varataan lisää pyöräpaikkoja, leikkipuistolle johtavia kävely- ja pyöräteitä linjataan uudelleen ja niiden esteettömyyttä parannetaan. Puiston valaistusta täydennetään.

Leikkipuistoaluetta rajaava puusto ja pensaskasvillisuus säilytetään. Leikkialueen sisältä poistetaan huonokuntoisia puita turvallisuussyistä. Ne korvataan uusilla pensasistutuksilla ja puilla. Leikkipuiston reunamille istutetaan myös hedelmäpuita ja marjapensaita.

Rusthollariin tulee uusi leikkipuistorakennus 

Rusthollariin vanha leikkipuistorakennus on purettu ja sen tilalle tehdään uusi rakennus. Rakentaminen käynnistyy, kun kohteen rakennuslupa on voimassa. Rakentamiseen varataan aikaa noin puoli vuotta.

Työmaan aikana leikkipuisto on kiinni

Leikkipuisto on kiinni töiden aikana. Puistossa ei järjestetä tuolloin toimintaa, kuten kesäruokailua. Työmaa on aidattu, eikä sinne saa mennä. Viereinen Leikkimäen metsikkö jää virkistyskäyttöön töiden ajaksi.

Työstä aiheutuu ajoittain ääntä, etenkin kun vesiallasta puretaan. Teemme töitä pääosin arkisin klo 7–18 välisenä aikana.

Työmaaliikenne kulkee leikkipuistoon Rusthollarintien puolelta ja tyämaan ajoyhteys on vain työmaan käytössä.

Parannamme myös leikkipuistolle johtavia kävely- ja pyöräilyväyliä  etenkin Puotilantien puolella ja  siksi rajaamme niitä väliaikaisesti työmaaksi. Tuolloin jalankulkijoille ja pyöräilijöille järjestetään korvaava reitti. Puotilantie 4:n ja 6:n välisellä osuudella ei voi pysäköidä, kun alueella tehdään töitä suurilla koneilla. Rajoitukset ovat voimassa töiden aikana 11.4.−31.6.2023.