Leikkipuisto Trumpetin peruskorjaus talvitauolle Kannelmäessä

Kannelmäessä sijaitsevan leikkipuisto Trumpetin peruskorjaus jää talvitauolle, ja rakentaminen jatkuu ensi kevään aikana.
Leikkipuisto Trumpetin sijainti kartalla.

Mätäjoen viheralueella sijaitsevan leikkipuisto Trumpetin peruskorjaus alkoi heinäkuussa 2022 Kannelmäessä. Varsinainen leikkipuistorakennus on uusittu hiljattain. Urakassa peruskorjataan leikkipuistorakennuksen yhteydessä oleva laaja aidattu leikkialue kokonaisuudessaan.

Leikkipuisto Trumpetin leikkialueen toimintoja jäsennetään uudelleen peruskorjauksen aikana. Sisäänkäynnin läheisyyteen rakennetaan pienten lasten leikkialue, jonka pääteemana ovat puueläimet. Lisäksi piha-alueen keskelle rakennetaan iso pyöreä hiekkalaatikko.

Isompien lasten leikkeihin tarkoitetut toiminnot, kuten tasapaino- ja monitoimivälineet, sijoitetaan pihan länsiosaan. Pihan länsiosaan rakennetaan myös aidattu, tekonurmipintainen peliareena.

Leikkipuistorakennuksen päätyyn rakennetaan pieni aukio, jonka reunoilla on alue ruokailua ja oleskelua varten. Käyttökelvoton kahluuallas poistetaan.

Aidatun leikkipihan eteläpuolella on pelikenttä, jonka viereen perustetaan pieni seikkailumetsikkö. Seikkailumetsikköön istutetaan nopeakasvuisia puu- ja pensaslajeja. Uusia puita ja pensaita istutetaan myös leikkialueelle. Istutuksissa käytetään kukkivia pieniä hedelmäpuita sekä marjapensaita.

Uudet leikkivälineet on valittu kestävän kehityksen mukaisesti

Leikkipuisto Trumpetin leikkivälineet olivat huonokuntoisia, ja niitä oli liian vähän käyttäjien määrään verrattuna. Kaikki puiston leikkivälineet, kalusteet ja varusteet uusitaan peruskorjauksen aikana.

Uusia kalusteita valittaessa otettiin huomioon kestävän kehityksen mukaiset, uusiutuvat ja kestävät materiaalit. Suurin osa kalusteista on puisia.

Leikkivälineiden putoamisalustana käytetään turvahaketta sekä tekonurmipintaista turva-alustaa.

Leikkipuiston piha-alue pois käytöstä töiden aikana

Peruskorjaus on alkanut heinäkuussa 2022 ja jatkuu keväällä 2023. Urakan alussa leikkipuiston alueelta purettiin vanhoja rakenteita, minkä jälkeen on aloitettu uusien toiminnallisten alueiden rakentaminen. Leikkivälineet on nyt asennettu, mutta ne eivät ole käytössä ennen ensi kevättä, jolloin niille tehdään käyttöönottotarkastus. Keväälle jää käyttöönottotarkastuksen lisäksi viimeistelytöitä, kuten asfaltointia, kiveysten viimeistelyä sekä asfalttien maalaukset.

Leikkipuiston piha-alue on turvallisuussyistä suljettu koko rakentamisen ajan. Tavoitteena on, että leikkipuisto olisi valmis toukokuussa 2023.

Rakentamisesta tulee jonkin verran työkoneiden melua. Lisäksi töistä aiheutuu pölyä esimerkiksi kiveysten asennuksen sekä kaivutöiden yhteydessä. Urakoitsijana toimii Tieluiska Oy.

Leikkipuisto Trumpetti sijaitsee osoitteessa Trumpettikuja 5.

Uutinen on julkaistu alun perin 7.7.2022, ja sitä on päivitetty 20.12.2022 talvitauon alkamiseen ja kevään 2023 töihin liittyvillä asioilla.

Leikkipuisto Trumpetin verkkosivut