Maatullin koulun, päiväkodin ja leikkipuiston arkkitehtuurikilpailussa kolme ehdotusta jatkoon

Maatullin uusi rakennus tarjoaa tilat 700 oppilaan koululle, päiväkodille ja leikkipuistolle. Arkkitehtuurikilpailu ratkeaa ensi maaliskuussa
yhdistelmäkuva-Ketju,Metsäaukio,Nappulaliiga

Tapulikaupungissa
sijaitsevan Maatullin ala-asteen koulurakennuksen paikalle (Kimnaasipolku 5) rakennetaan
uusi monitoimirakennus, jonka suunnittelusta on meneillään
arkkitehtuurikilpailu. Kilpailun toiseen vaiheeseen on valittu kolme
suunnitelmaa. Kilpailu ratkeaa
arviolta maaliskuussa 2021.

Maatullin uusi rakennus tarjoaa tilat 700 oppilaan koululle (luokat 19), sekä päiväkodille ja leikkipuistolle. Uuteen rakennukseen muuttavat nykyiset Maatullin ala-aste, päiväkoti Minttu ja leikkipuisto Tapuli. Tiloja tarjotaan myös kerho- ja harrastekäyttöön. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2024.

Suunnitelmissa tutkitaan
muun muassa puurakentamista

Kilpailuun tuli 71 hyväksyttyä ehdotusta. Jatkokehitettäväiksi valittiin ehdotukset Ketju(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun), Metsäaukio(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja Nappulaliiga.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) Tuomaristo toteaa, että ehdotusten joukossa on paljon lähestymistavaltaan kiinnostavia ja huolellisesti tutkittuja töitä.

Suunnitelmien jatkokehittäminen alkaa marraskuussa. Marraskuussa kerätään myös tietoja tilojen käyttäjien edustajilta, kuten koululta ja paikallisista harrasteryhmistä.

Suunnitelmien seuraavat versiot julkaistaan kilpailun verkkosivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) helmikuussa 2021. Kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan toisen vaiheen töitä. Kommentit annetaan tiedoksi kilpailun tuomaristolle.

Kilpailu ratkeaa arviolta maaliskuussa 2021. Kilpailussa valitaan myös uuden rakennuksen pää- ja arkkitehtisuunnittelijat.

Rakennushanke ja kaavoitus alkavat
kilpailun jälkeen

Kun kilpailu on ratkennut, käynnistetään rakennushankkeen suunnittelu ja muutetaan rakentamista ohjaavaa asemakaavaa. Rakentaminen alkaa tämänhetkisen suunnitelman mukaan vuoden 2022 keväällä, ja rakennus valmistuu vuoden 2024 kesällä. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.

Maatullin ala-aste ja päiväkoti Minttu muuttavat ensi vuonna väliaikaisesti Suuntimopuistoon rakennettaviin tiloihin. Tilat ovat koulun ja päiväkodin käytössä, kunnes uusi Maatullin rakennus valmistuu. Suuntimopuiston tilojen rakentamisen valmistelut ovat pitkällä talotehtaalla.

Kuvat ylhäältä alas: Ketju, Metsäaukio ja Nappulaliiga. Suunnitelmia jatkokehitetään, joten rakennusten ulkonäkö voi muuttua.