Malmin sairaalan yhdellä osastolla todettu koronavirustartuntoja

Malmin sairaalan akuuttigeriatrisen hoidon ja kuntoutuksen osastolla 12 on todettu koronavirustartuntoja. Yhteensä neljä potilasta on saanut tartunnan.
Malmin sairaalan sisäänkäynti.

Malmin sairaalan akuuttigeriatrisen hoidon ja kuntoutuksen osastolla 12 on todettu koronavirustartuntoja. Yhteensä neljä potilasta on saanut tartunnan. Kaikki osaston 25 potilasta ovat altistuneet tartunnalle.

Tartuntoja on todettu 19.3.–28.3. välisenä aikana. Työntekijöitä ei ole sairastunut.

Varotoimenpiteenä osasto on suljettu toistaiseksi eikä sinne oteta uusia potilaita.

– Tartuntoja on tullut esiin melko pitkällä aikavälillä. Haluamme nyt tukahduttaa epidemian osaston sulkemisella ja kattavalla testaamisella, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen sanoo.

– Kaikki nyt osastolla olevat potilaat on jo testattu ja heidät testataan myöhemmin vielä toistamiseen. Myös kaikki työntekijät testataan, Pikkarainen kertoo.

Tartunnan saaneiden potilaiden omaisiin on oltu yhteydessä ja heille on kerrottu tilanteesta.

– Omaiset eivät voi nyt vierailla osastolla, mutta he voivat olla yhteydessä potilaisiin puhelimitse. Omaisen vointia voi tiedustella myös hoitajilta, Pikkarainen sanoo.

Malmin sairaala on yksi Helsingin sairaalan yksiköistä. Malmin sairaalassa on viisi vuodeosastoa ja yhteensä 125 potilaspaikkaa.

Lisätietoa ajantasaisista vierailurajoituksista voi lukea kaupungin verkkosivuilta.

Kuva: Mikael Lindén