Maunulan ala-asteen ja Månsas lågstadieskolan perusparannuksen ja laajennuksen hankesuunnitelma on valmis

Maunulan ala-asteen ja Månsas lågstadieskolan toimipisteeseen (Maunulanmäki 5) suunnitellaan laajennusta ja perusparannusta eli laajaa kunnostustyötä. Suunnittelu on edennyt niin pitkälle, että hankesuunnitelma on lähdössä päätöksentekoon.
Maunulan ala-aste. Kuva: Tiina Piri
Maunulan ala-aste. Kuva: Tiina Piri

Maunulan koulun vanhojen 1950-luvulla valmistuneiden rakennusten tiloja ajanmukaistetaan ja niiden monikäyttöisyyttä kehitetään. Talotekniset järjestelmät uusitaan ja energiatehokkuutta ja esteettömyyttä parannetaan. Lisäksi korjataan julkisivut ja vaurioituneita rakenteita.

Koulun piha-alueet ja niiden ja varusteet uusitaan. Vanhoihin koulurakennuksiin toteutetaan hissit, jotka kulkevat kaikkiin kerroksiin.

Koulua laajennetaan rakentamalla yläpihalle uudisosa, joka yhdistää nykyiset koulurakennukset ja muodostaa kaikille käyttäjille yhteisen sydäntilan. Laajennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan keittiö- ja ruokasali/juhlatilat, näyttämö-/liikuntatila sekä musiikin opetustilat ja toiseen kerrokseen sisäänkäyntiaula sekä oppilashuollon ja hallinnon tilat. Laajennuksen mahdollistamiseksi puretaan rakennusten välinen huonokuntoinen matala väliosa.

Hankesuunnitelmaan voi tutustua verkossa

Hankesuunnitelma sisältää tarkemman kuvauksen rakennushankkeen sisällöstä. Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee hankesuunnitelmaa näillä näkymin 3.10.2024. Suunnitelma vaatii lisäksi kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksynnän.​ 

Hankesuunnitelma julkaistaan ennen rakennusten ja yleisten alueiden jaoston kokousta kaupungin verkkosivuilla (www.hel.fi) jaoston sivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).​

Rakennustyöt alkavat tämänhetkisen arvion mukaan syksyllä 2025, jolloin perusparannus valmistuisi vuoden 2027 loppuun mennessä. Aikataulu tarkentuu, kun hankkeelle on valittu toteuttaja. 

Toiminta siirtyy väistötiloihin perusparannuksen ajaksi ​

Maunulan ala-asteen koulun toiminta siirtyy perusparannuksen ajaksi opetustiloihin osoitteissa Paloheinäntie ja Mäkelänkatu 84. Suomenkieliset esikoululaiset sijoitetaan Maunulan alueen päiväkoteihin.  

Månsas lågstadieskolanin toiminta on jo siirtynyt Paloheinäntie 40b:n tiloihin. Månsas förskola siirtyy samoihin tiloihin perusparannuksen alkaessa.