Merisatamasta kutsusähköveneellä Uunisaareen – Harakkaan kulkee säännöllinen vesibussiliikenne

Callboats liikennöi sähköveneellä Kompassitori–Uunisaari-reittiä kutsusta ja lisäksi Ullanlinnanlaituri–Harakka-reittiä aikataulun mukaan.
Matkustajia katamaraanityyppisessä Callboats-sähköveneessä. Kuva: Vesa Laitinen

Callboats liikennöi katamaraanityyppisellä sähköveneellä Kaivopuiston Kompassitori–Uunisaari-reittiä kutsusta ja lisäksi Ullanlinnanlaituri–Harakka-reittiä aikataulun mukaisesti. Sähköveneellä pääsee myös Uunisaaresta Harakan saareen.

Meneillään on kolmas kesä, jonka aikana Helsingin vesiliikenteessä kokeillaan sähkökäyttöistä yhteysvenettä. Kokeilussa ovat Callboatsin (Mente Marine Oy) lisäksi mukana Helsingin kaupunki ja Helen Oy.


Merisataman sähkövenekokeilu vie Helsingin vesiliikennettä askeleen lähemmäksi sähköistymistä. Päästöttömien, sähköisten liikennevälineiden käyttö tukee kaupungin hiilineutraaliustavoitteita, jotka on asetettu vuoteen 2030. Kokeilu on myös Helsingin merellinen strategia 2030 -tavoitteita tukeva. Strategiassa tähdätään muun muassa saariston saavutettavuuden parantamiseen ja palveluiden kehittämiseen.

Callboats-sovellus ladataan Google Playsta tai App Storesta. Matkan voi maksaa sovelluksessa. 

Matkan voi maksaa myös pankki- ja luottokorteilla veneessä, jolloin hintaan lisätään pieni palvelumaksu.

Meno-paluuliput maksavat sovelluksessa aikuisilta 5,50 euroa ja eläkeläisiltä sekä alle 17-vuotiailta lapsilta ja nuorilta 3,50 euroa. Seitsemää vuotta nuoremmat pääsevät kyytiin ilmaiseksi. 

Myös Ullanlinnanlaituri–Harakka-vesibussireitin liput voi maksaa Callboats-sovelluksessa. Reittiliikennettä ajetaan Merenkävijöiden vesibussilla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Vesibussi ajaa Särkkä–Ullanlinnanlaituri–Harakka-reittiä sovelluksessa näkyvän aikataulun mukaan.

Aikataulut lisätietoineen: Callboats(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Lisää aiheesta:
Harakan saari(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 
Uunisaari
Särkkä(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Vesireittiliikenne

Kuva: Callboats, Vesa Laitinen

1.7. julkaistua uutista on päivitetty ja täsmennetty otsakkeen ja reitin suhteen: Uunisaareen liikennöidään sähköveneellä, samoin Uunisaari-Harakka-reitillä. Mantereelta Harakkaan kuljetaan vesibussilla kuten aiempinakin vuosina.