Munkinpuistoon suunnitellaan skeittipaikkaa

Kaupunki kutsuu asukkaat tutustumaan Munkinpuiston skeittipaikan suunnitelmiin.
Puistossa matalia skeittiramppeja. Nuori skeittaa rampilla. Skeittipaikan reunoilla kasvaa pensaita.

Kaupunki kutsuu asukkaat tutustumaan Munkinpuiston skeittipaikan suunnitelmiin. Osallistuvan budjetoinnin kautta jätetyllä idealla halutaan parantaa skeittauksen mahdollisuuksia Länsi-Helsingissä. Kaupunki on tarkastellut useita sijainteja uudelle skeittipaikalle, ja kartoituksen tuloksena paikaksi on valikoitunut Munkinpuisto. Suunnitelmaa esitellään tarkemmin verkkotilaisuudessa 25. elokuuta klo 17.00. 

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen 25. elokuuta  

Skeittipaikka ja sen sijainti on herättänyt vilkasta keskustelua alueella. Asukastilaisuus järjestetään etätilaisuutena Teamsissä 25. elokuuta klo 17–18.30. Tilaisuuteen pääset liittymään tästä linkistä: https://bit.ly/3plp7Q5.(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) 

Tilaisuudessa kerrotaan mitä hankkeen aikana on tehty ja miten skeittipuiston suunnittelu etenee, sekä käydään läpi Munkinpuiston soveltuvuutta skeittipaikalle. Tilaisuudessa on varattu aikaa myös kysymyksille ja keskustelulle.  

Ohjelma alkaa klo 17.00, mutta linjoille voi tulla jo klo 16.50 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin ja siihen osallistuvat asiantuntijat Helsingin kaupungilta sekä konsulttiyhtiö WSP:ltä.   

Skeittipaikka suunnitellaan lapsille ja aloittelijoille  

Skeittipaikalle on kevään aikana etsitty sopivaa sijaintia Länsi-Helsingistä. Tarkasteluiden ja maastokäyntien yhteydessä on todettu, että Munkinpuistossa on parhaiten tilaa, eikä asutusta ole liian lähellä.  

Munkinpuiston skeittipaikka suunnitellaan lapsille ja aloittelijoille sopivaksi. Skeittipaikan toiminnoista keskustellaan myöhemmin alueen lasten ja nuorten kanssa erillisessä tilaisuudessa. Skeittipaikan myötä Munkinpuiston palvelut monipuolistuvat, sillä alueella on jo leikkipuisto ja mahdollisuus harrastaa frisbeegolfia. 

Sijainnissa huomioitu useita kriteereitä 

Kevään aikana kaupungilla tehtiin kartoituksia, joissa tarkasteltiin eri alueiden soveltuvuutta uudelle skeittipaikalle. Kartoituksessa tarkasteltiin Pikku-Huopalahden, Ruskeasuon, Meilahden, Laakson ja Munkkiniemen alueita. Lopullisessa valinnassa huomioitiin useita kriteereitä, kuten etäisyys lähimpään asutukseen, liikuntapuistojen vapaat alueet, urheilukenttien käyttö muuhun tarkoitukseen, alueiden maaperä sekä alueiden luonto- ja kulttuurihistorialliset arvot.  

Tarkemmat tiedot kartoituksen vaihtoehdoista löytyy Oma Stadi –sivuilla olevasta esityksestä Uuden skeittipaikan sijaintitarkasteluja kevät 2022. Oma Stadi –sivuilla voi myös seurata Skeittipaikka Länsi-Helsinkiin -hankkeen vaiheita sekä kommentoida suunnitelmia.

Kuvassa Skeittipuisto Hilleri Herttoniemessä. Munkinpuiston skeittipaikka olisi mittakaavaltaan ja toiminnoiltaan samantyylinen. Kuva: Janne Saario