Muutoksia kävely- ja pyöräreitteihin Laaksonkentän ympärillä

Laakson yhteissairaala -hankkeen rakentajat ovat kesäkuussa aloittaneet Laaksonkentällä kalliotunnelin louhinnan. Lisäksi Laakson sairaala-alueella louhitaan uuden päärakennuksen perustuksia. Molempien työmaiden kivikuormat kulkevat Laaksonkentän uutta työmaatietä ja edelleen Auroransillan kohdalta Nordenskiöldinkadulle.
Karttakuva.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden varmistamiseksi kävely- ja pyöräreitteihin tulee muutoksia. Auroransillan pohjoispäästä sulkeutuu kävely- ja pyörätie Nordenskiöldinkadun pohjoispuolelle. Sen korvaa Lasten liikennekaupungin kupeesta lähtevä, Laaksonkentän länsipuolella kulkeva kävely- ja pyörätie, joka avautuu jälleen kesäkuun lopussa.

Reijolankadulle työmaaliittymä kesä-heinäkuussa

Reijolankadulle rakennetaan kesä-heinäkuussa uusi työmaaliittymä, josta työmaaliikenne kulkee Laakson sairaala-alueen työmaalle. Ulosajo tapahtuu Urheilukadun kohdalta.

Katso työ- ja räjäytysajat hankkeen sivuilta

Avolouhinta ja kalliolouhinta vaikuttavat eri tavoin lähialueella:
•    Avolouhinnan äänet ja pöly kantautuvat luonnollisesti suuremmalla voimalla ja kauemmas kuin kallion sisällä tapahtuvat räjäytykset.
•    Kalliolouhinnan räjäytysten melu ja pöly ei häiritse, mutta lähialueella oleskelevat ihmiset huomaavat räjähdysten aiheuttaman pitkäkestoisen runkotärinän.
Töiden eri luonteen vuoksi niitä voidaan tehdä eri aikataulussa. Kalliolouhinnan työajat ovat huomattavasti pidemmät.

Tarkat tiedot hankkeen työ- ja räjäytysajoista kerrotaan hankkeen sivuilla.