Ändringar i gång- och cykelleder runt Dals plan

Vid byggarbetet av Dals samsjukhus inleddes i juni utgrävningen av en bergtunnel på Dals plan. Dessutom grävs grunden till den nya huvudbyggnaden i Dals sjukhusområde. Stenlaster från båda byggarbetsplatserna transporteras längs den nya byggplatsvägen på Dals plan och vidare från Aurorabron till Nordenskiöldsgatan.
Karttakuva.

För att trygga fotgängares och cyklisters säkerhet ändras gång- och cykellederna tidigast under veckan som börjar den 26 juni. Gång- och cykelvägen stängs från Aurorabrons norra ände till norr om Nordenskiöldsgatan. Den ersätts av gång- och cykelvägen som börjar vid Barnens trafikstad och går längs den västra sidan av Dals plan, och som öppnas igen i slutet av juni.

Tillfart till byggarbetsplats på Grejusgatan i juni-juli

I juni-juli byggs en ny tillfart på Grejusgatan, där byggplatstrafiken går till byggarbetsplatsen i Dals sjukhusområde. Utfarten sker vid Idrottsgatan.

Se arbets- och sprängtider på webbsidan
Dagbrott och bergbrytning har olika effekter i det omgivande området:

•    Ljud och damm från dagbrott bär naturligtvis med större kraft och längre än sprängning som sker inuti berget.
•    Buller och damm från sprängningar vid bergbrytning stör inte, men människor som befinner sig i närheten märker de långvariga vibrationerna som explosionerna orsakar.
På grund av varierande karaktär i arbetena kan de utföras enligt olika tidsplaner. Arbetstiderna för bergbrytning är betydligt längre.

Se detaljerad information om projektets arbets- och sprängtider på projektets webbsidor.