Nuorille vuoden vaihteeseen ohjelmaa verkossa

Yhdessäoloa ja tekemistä tarjotaan somessa Helsingin nuorille. Livelähetyksiä ja Peliyö Instagramissa ja Discordissa.
Tietokoneen optinen hiiri alustalla

Juhlitaan uutta vuotta yhdessä etänä! Ylen (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)Vuosi(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)vaihtuu 2020(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) -ohjelmassa elektronisen musiikin hitit törmäävät sinfoniaorkesterin kanssa. Illan solisteina ovat mm. Chisu, Paleface, Pete Parkkonen, Olavi Uusivirta, Robin Packalen, Nelli
Matula, Redrama, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude.

Lisää yhdessäoloa ja tekemistä tarjotaan somessa. Erityisesti nuorisotalojen Instagramissa ja Discordissa on runsaasti livelähetyksiä ja pelaamista sekä muuta osallistavaa ajanvietettä.

Radiolaserteos Ajan
lennätin valaisee yötaivaan

Ilotulitusten sijaan auringonlaskun jälkeen taivaan valaisee Olympiastadionin tornista Ilkka
Paloniemen suunnittelema radiolaserteos Ajan lennätin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Teos on nähtävissä 18 tunnin ajan koko Helsingin alueella erityisesti korkeilta ja esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys Stadionin tornille.

Peliyössä Among Us ja
Kahoot

Kannelmäen ja Malminkartanon nuorisotalojen yhteisellä Discord-kanavalla järjestetään 29.12. 2020 kello 12-18 yhteinen Peliyö. Kutsulinkki tapahtumaan tulee tapahtumapäivänä nuorisotalojen Instagram-tileille @kantsunnuta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) ja @maltsun_nuta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun). Peliyössä pelataan Among Us:ia ja Kahoottia sekä niiden lisäksi on vielä CS:GO -turnaus. Peliyöhön sisältyy myös muuta ajanvietettä kuten superhauska vitsikorneri.

Vuoden vaihteessa ei
tarvitse olla yksinäinen

Nuoriso-ohjaajiin voi olla suoraan yhteydessä somessa tai puhelimitse; joululoman aikana tavoitettavissa olevien ohjaajien yhteystiedot löytyvät pääsääntöisesti nuorisotalojen nettisivuilta ja somekanavista.

Nuorisotalojen ollessa suljettuina 10.1. asti nuoriso-ohjaajat liikkuvat entistä enemmän eri puolilla kaupunkia siellä missä nuoret ovat ja tarjoavat tukea, keskusteluapua ja tekemistä nuorille. Keskusteluapua on tarjolla myös Sekasin-chat(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun):ssä arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin klo 15-24.

Tekemistä
tekojääradalta, taiteen parista tai kirjastosta

Kaikki Helsingin yhdeksän tekojäätä ovat kaupunkilaisten käytössä myös joulun pyhinä, ainoastaan jouluaattona 24.12. tekojäät pidetään suljettuina. Katso tarkemmat aukioloajat tekojäistä ja Paloheinän ulkoilualueelle pakkasen tultua tehtävistä laduista ulkoliikunta-verkkosivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Helsingin alueella on lähes 500 ulkoveistosta, ympäristötaiteen teosta ja historiallista muistomerkkiä. Museoiden ollessa suljettuina, voi veistoskävelyn kokea omatoimisesti valmiiksi suunnitelluilla ja teemoitetuilla reiteillä. Inhale exhale HAM -reitti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) sopii esimerkiksi vaikkapa juoksulenkiksi, kun taas Toven elämänpolku -reitti(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun) esittelee, kuinka taiteilija Tove Janssonin elämä näkyy Helsingin kaduilla ja puistoissa. Tarkemmat tiedot HAM-verkkosivulla(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kirjastoissa on mahdollista asioida rajoitetusti, kuten lainata ja palauttaa kirjoja ja muita aineistoja itsepalveluautomaatilla, noutaa varattua aineistoa varaushyllystä ja lainata aineistoja rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien luota. Kirjastossa asioidessa tulee käyttää kasvomaskia. Jouluaattona ja joulupäivänä sekä Tapaninpäivänä kaikki Helsingin kirjastot on suljettu. Lähikirjastojen tarkemmat aukioloajat löydät Helmet-verkkosivulta(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Kuva: Helsingin kaupunki / Riikka Kantinkoski