Opitaan yhdessä etäkulttuuripalvelujen järjestämisestä ikäihmisille – tervetuloa seminaariin

Mitä ikääntyneiden etäkulttuuripalveluita toteuttaessa tulisi ottaa huomioon? Millaisia tekijänoikeuskysymyksiä aiheeseen liittyy? Mitkä ovat etäsisältöjen haasteet taidelaitosten kannalta? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastauksia 10. syyskuuta järjestettävässä tilaisuudessa.
Seminaarissa opitaan etäkulttuuripalveluiden toteuttamisesta ikäihmisille. Kuva: Maarit Hohteri
Seminaarissa opitaan etäkulttuuripalveluiden toteuttamisesta ikäihmisille. Kuva: Maarit Hohteri

Ikääntyneille suunnatut etäkulttuuripalvelut -seminaarissa esitellään Estradi-hankkeeseen kuuluvien kuntien – Helsingin, Espoon ja Vantaan – tulevia etäkulttuuripalvelukokeiluja. Samalla jaetaan kokemuksia ikääntyneille suunnattujen etäkulttuuripalvelujen järjestämisestä ja käsitellään etäkulttuuripalveluiden tekijänoikeuskysymyksiä. Tilaisuus on suunnattu taide-, kulttuuri- ja kuntaorganisaatioille sekä kaikille muille etäkulttuuripalveluista kiinnostuneille.

Seminaari järjestetään tiistaina 10.9. klo 12–16. Osallistua voi paikan päällä Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla tai etäyhteyksien välityksellä.

Tilaisuus on osa Estradi-hanketta, jossa edistetään taide- ja kulttuurialan osaamista ikääntyneille suunnatuista etäkulttuuripalveluista.

Ilmoittaudu seminaariin siirtymällä Forms-lomakkeelle: https://forms.office.com/e/CKkPybgeXd(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Ohjelma

12.00–12.15 Avaussanat ja Estradi-hankkeen tavoitteet – Veikko Kunnas, palvelun päällikkö, Helsinki

12.15–12.30 Katse Espooseen- kirja ja Urban AI Art Espoo- mediataideteos – erityisasiantuntija Elina Pulli, Espoon kaupunki.

12.30–13.00 Vantaan etäkulttuurihanke: Kirjallisuusterapia -terapeutit Teija Varis ja Maaria Harviainen kertovat kokemuksistaan etätoteutuksesta  

13.00–13.15 Helsingin etäkulttuurihankkeet – projektikoordinaattori Riikka Mäkinen ja projektituottaja Aapo Koistinen, Helsinki

13.15–13.30 Sirkus Magentan osallistava sirkusesitys

13.30–14.00 Kahvitauko  

14.00–14.30 Tutkimus tekijänoikeuskysymyksistä audiovisuaalisella alalla – projektipäällikkö Tiina Kautio, Cupore

14.30–15.00 Etäsisältöjen onnistumisia ja haasteita taidelaitoksen näkökulmasta – hanketyöntekijä Reetta Kankare ja yleisotyöntekijä Hanna Nuorala, Helsingin kaupunginteatteri

15.00–15.30 Musiikki digitaalisissa sisällöissä – tuotepäällikkö Antti Valkama, Teosto

15.30–16.00 Kysymykset ja vapaata keskustelua, loppusanat

Tilaisuuden juontajana toimii Espoon kaupungin erityisasiantuntija Elina Pulli.

Tervetuloa! 

Sinua voisi kiinnostaa