Pääkaupunkiseudun juna- ja metroasemille on lyhyt matka pyörällä – Yhteiskampanja kannustaa liityntäpyöräilyyn

Pääkaupunkiseudulla on lähes 70 juna- ja metroasemaa, joiden saavutettavuus pyörällä on erittäin hyvä.

Pääkaupunkiseudulla on lähes 70 juna- ja metroasemaa, joiden saavutettavuus pyörällä on erittäin hyvä. Fiksu Assa -yhteishankkeen ”Pyöräillen pysyt raiteilla” -kampanjassa muistutetaankin, että liityntäpyöräily on nopeaa, helppoa ja ilmastoystävällistä. Kampanja näkyy Oulunkylän juna-aseman ympäristössä toukokuussa.

Moni asema on vain 5–10 minuutin pyörämatkan päässä

Helsingin, Espoon, Riihimäen ja HSY:n yhteiskampanjassa on tavoitteena edistää pyöräilyä ja houkutella erityisesti autolla asemalle liikkuvia taittamaan lyhyet matkat pyöräillen. Yhdistämällä pyöräilyn ja raideliikenteen käytön voi kukin liikkua sujuvasti ja ilmastoystävällisesti. Kampanjan on käynnistänyt Helsingin kaupunki.

"Haluamme kampanjassa tuoda esille, että liityntäpyöräily on helppoa. Yllättävän moni helsinkiläinen asuu 5–10 minuutin pyörämatkan päässä asemalta", kertoo erityisasiantuntija Laura Yrjänä Helsingin kaupungilta.

"Helsingin kaupungin tavoitteena on, että asemien palvelut, pyöräpysäköinti mukaan lukien, vastaavat yhä paremmin kaupunkilaisten tarpeisiin. HKL on esimerkiksi tuonut asemille paljon toivottuja runkolukottavia telineitä ja uusii tulevien vuosien aikana usean aseman pyöräpysäköinnit. Myös kaupunkipyöräverkosto tavoittaa pian yhä useamman helsinkiläisen", Yrjänä jatkaa.

Liityntäpyöräily vähentää liikenteestä aiheutuvia ilmastopäästöjä

Pyöräily on tärkeä osa ilmastoystävällisen liikkumisen matkaketjuja ja tukee kaupunkien hiilineutraalisuustavoitteita. Liityntäpyöräilykampanja on osa Fiksu Assa -hanketta, joka edistää vähähiilistä arkea asemanseuduilla.

"Pääkaupunkiseudulla pyöräily on jo suosittu liityntäliikenteen matkatapa, mutta lyhyitä matkoja tehdään paljon myös autolla. Liityntäliikenteessä pyöräily on nopeudeltaan kilpailukykyinen automatkustamiseen verrattuna. Lisäksi siirtyminen pyöräilyyn sekä raideliikenteen käyttö vähentävät liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Liityntäpyöräilyn lisääntyminen luo edellytyksiä myös pyöräilyyn liittyvän yritystoiminnan, kuten pyöränhuoltopalvelujen, kehittymiselle asemanseuduille", HSY:n projektipäällikkö Aino Hatakka sanoo.

Lisätietoja:

Pyöräillen pysyt raiteilla -kampanja(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kartta asemien saavutettavuudesta pyöräillen HSY:n karttapalvelussa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)