Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräysautokierros starttaa elokuussa

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen keräysauto lähtee jälleen liikkeelle elokuussa. Keräysauto kiertää lokakuun lopulle saakka yli 200 osoitteessa pääkaupunkiseudulla. Kierrätysauton avulla kodin nurkissa turhanpanttina lojuvat tavarat on helppo lahjoittaa uudelleenkäyttöön.
Viime vuoden kevät- ja syyskierroksilla Kierrätyskeskuksen keräysautolla kävi jopa yli 5 000 pääkaupunkiseutulaista. Kuva: Kierrätyskeskus
Viime vuoden kevät- ja syyskierroksilla Kierrätyskeskuksen keräysautolla kävi jopa yli 5 000 pääkaupunkiseutulaista. Kuva: Kierrätyskeskus

Kaupunkilaiset voivat tuoda keräysautoon maksutta kaikenlaista uudelleenkäyttöön sopivaa, hyväkuntoista kodin käyttö- ja sisustustavaraa astioista urheilutarvikkeisiin, leluista lautapeleihin sekä työkaluista puutarhatarvikkeisiin. Niin ikään laukut, vaatteet, kengät, kirjat, kodin tekstiilit sekä käsityö- ja askartelumateriaalit ovat tervetulleita. Myös polkupyöriä ja kodin pienehköä elektroniikkaa voi tuoda keräysautolle kaikenkuntoisena. 

Keräysautolla ei oteta vastaan huonekaluja, ja myös suuremmat lahjoitusmäärät kannattaa viedä suoraan kierrätysmyymälöiden lahjoituspisteisiin, jotta asiointi keräysautolla on kaupunkilaisille mahdollisimman sujuvaa.   

Tavaroiden kierrättäminen helpompaa kuin koskaan
 

Viime vuoden kevät- ja syyskierroksilla Kierrätyskeskuksen keräysautolla kävi jopa yli 5 000 pääkaupunkiseutulaista ja tavaralahjoitukset mahdollistivat noin 550 000 kilon kiinteiden luonnonvarojen säästön. Keräysautokierros on vaivatonta lahjoittajalle, sillä Kierrätyskeskus hoitaa tavarat eteenpäin ja etsii niille aina ympäristön kannalta parhaan jatkon. Saatu tuotto käytetään paikalliseen ympäristö- ja työllistämistyöhön.

– Keräysautojen rinnalla kehitämme Boksi-lahjoituspisteverkostoamme, jotta helppo lahjoittaminen olisi mahdollista ympäri vuoden. Tavoitteenamme on, että jatkossa yhä useammasta ostos- ja kauppakeskuksesta löytyisi Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste. Nyt niitä on pääkaupunkiseudulla jo parisenkymmentä, kertoo Kierrätyskeskuksen palvelupäällikkö Satu Mäkinen.  

Kierrätyskeskuksen keräysauto kiertää syksyllä 2024 seuraavasti:  

Helsinki 19.8.–25.9.2024  
Espoo 26.9.–24.10.2024 
Kauniainen 14.–15.10.2024 
Kirkkonummi 28.–30.10.2024 

Kaikki Kierrätyskeskuksen syyskierroksen pysähtymispaikat ja -ajat löytyvät Kierrätyskeskuksen verkkosivuilta:
Kierrätyskeskus / keräysauto(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

HSY:n Sortti-keräysauto kotien vaaralliselle jätteelle kiertää myös syksyllä, aikatulut löydät täältä:
Sortti-keräysauto vaaralliselle jätteelle(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)