Palvelukeskukset ja ikääntyneiden päivätoiminta pysyvät kiinni

Palvelukeskukset ja ikääntyneiden päivätoiminta pysyvät kiinni ainakin 31.3. saakka. Avaamista arvioidaan uudelleen maaliskuun lopussa.
Neljä henkilöä liikuntasalissa.

Palvelukeskukset pysyvät kiinni ainakin 31.3.2021 saakka. Palvelukeskusten avaamista arvioidaan uudelleen maaliskuussa.

– Helsingin koronavirustilanne on huolestuttava ja olemme edelleen leviämisvaiheessa. Koska asiakkaamme kuuluvat riskiryhmiin, emme valitettavasti voi avata palvelukeskustoimintaa. Arvioimme ja seuraamme tilannetta jatkuvasti epidemiologisen toiminnan kanssa, etelän palvelualueen johtaja Helena Venetvaara kertoo.

Myös palvelukeskusten tuettu ryhmätoiminta on keskeytetty. 

Ikääntyneiden
päivätoiminta pysyy suljettuna

Ikääntyneiden päivätoiminnan sulkua jatketaan 31.3. saakka. Niille asiakkaille, jotka tarvitsevat eniten tukea, pyritään löytämään vaihtoehtoisia yhteydenpidon tapoja.

– Myös tässä meidän on laitettava asiakkaiden turvallisuus etusijalle, Venetvaara sanoo.

Päivätoiminnan avaamista arvioidaan uudelleen maaliskuun lopussa.

Palvelukeskukset ovat helsinkiläisille eläkeläisille ja työttömille tarkoitettuja avoimia kohtaamispaikkoja. Palvelukeskuksissa voi muun muassa osallistua erilaisiin harrastusryhmiin, käydä kuntosalilla ja saada sosiaaliohjaajan palveluneuvontaa.

Ikääntyneiden päivätoimintaa järjestetään esimerkiksi yli 65-vuotiaille kotona asuville muistisairaille. Päivätoiminnalla tuetaan myös omaishoitajien jaksamista.

Kuva: Oona Kunnasniemi