Pasilan Postipuistoon valmistuu hyvällä tahdilla uusia asuntoja

Postipuiston uusi asuinalue kohoaa reipasta tahtia.
Havainnekuva Firan rakennuksista Postipuiston korttelissa.

Ryhmärakennuttamista, vuokra-, asumisoikeus- ja omistusasuntoja; alle on listattu ajankohtaisia rakennuskohteita. Postipuiston uusi asuinalue kohoaa reipasta tahtia.

Firalta on tulossa Postipuistoon konsulttivetoinen ryhmärakennuttamishanke, jonka rakennustyöt käynnistyivät kesäkuussa 2021. Kerrostalon on tarkoitus valmistua alkusyksystä 2022, ja se rakennetaan Helsingin kaupungilta Hitas-ehdoin vuokratulle tontille.

Ryhmärakennuttamisessa rakennuttajina toimii joukko tavallisia ihmisiä, ja Fira on kohteen ryhmärakennuttajakonsultti sekä pääurakoitsija. Ryhmärakennuttamiskohteissa asukkaat ovat tavallista tiiviimmin mukana rakentamisessa alusta saakka.

Lue lisää ryhmärakennuttamisesta: Kalasataman ryhmärakennuttajat: Parasta on yhteisöllisyys ja(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
keskimääräistä huokeammat neliöt(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yllä mainitussa Kustinpolku 10:n hankkeessa asukkaille on muun muassa varattu 37 000 euron puuharahasto, jonka he voivat käyttää haluamaansa asiaan, esimerkiksi kerhotilan materiaaleihin tai kalusteisiin.  Samalla konseptilla on myöhemmin käynnistymässä myös Helsingin Leimasin -yhtiön ryhmärakennuttaminen.

Postipuiston ajankohtaiset vuokra-asunnot

Postipuistoon on tulossa myös kattavasti vuokra-asuntoja. Keskuspuiston kupeeseen valmistui huhtikuussa Firan Avaralle rakentama 60 asunnon vapaarahoitteinen uudiskohde. Kyseessä on ”pilvikorttelin” ensimmäinen hanke, jossa hiottiin sen arkkitehtuuria, joka koostuu jalustan ”kylästä” ja yläosan ”pilvestä”. Valmistuneen rakennuksen sisäpihalla näkee myös jo tulevan korttelipihan ilmeen pääpiirteet. Siinä inspiraationa on ollut metsäinen aukio, jolla polut risteävät.

Elokuun lopulla asukkaat pääsivät muuttamaan myös Ilmarisen 113 vuokra-asunnon kohteeseen. Rakennusliike Evälahti Oy:n Rullakkokadulle rakennuttamaan taloon avattiin myös nollapäästöinen Alepa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Äskettäin muutamaan pääsivät lisäksi M2-kotien 62 asunnon asukkaat Postiljooninkatu 1:en. Korttelissa on yhteinen paikoitushalli sisäpihan pihakannen alla, ja korttelin taloyhtiöille on tulossa yhteiskäyttöautoja asukkaiden käyttöön. Korttelista ja paikoitushallista on nyt reilut puolet valmiina.

Postiljooninkatu 9:än valmistuu puolestaan vuoden 2022 toukokuussa 88 ARA-tuettua vuokra-asuntoa. Monisukupolvisen asumisen talon 17 kotia on tarkoitettu erityisesti ikääntyneille ja muistisairaille.

Valmistuneet omistus- ja asumisoikeusasunnot

Omistusasunnoista kesäkuussa 2021 valmistui Bonavan Asunto Oy Helsingin Postinkantaja 3. As Oy Helsingin Kirjekyyhky 2:n asukkaat pääsivät puolestaan uusiin koteihinsa syyskuun puolivälin jälkeen. Sen katutason liiketilaan muuttaa Rakennusliike Evälahti Oy:n toimisto. As Oy Helsingin Kirjekyyhky 4 on parhaillaan rakenteilla ja valmistuu keväällä 2022.

Myös TA:n (TA-A ja TA-B) talojen asumisoikeusasunnot valmistuivat elokuun lopulla. 64 asuntoa rakentui osoitteeseen Metsäläntie 6.