Postipuiston asukkaat kuntoilevat ja rakentelevat uudessa yhteisötilassa

Postivarikko on ensisijaisesti Postipuiston asukkaille rakennettu korttelitalo, joka tarjoaa muun muassa liikuntasalin, kuntosalin, työ- ja esitystilan, monitoimitilan sekä verstaan.
Postivarikolla on tiloja erilaisiin asukkaiden tarpeisiin. Kuvassa monitoimitila. Kuva: Olli Urpela/Fira
Postivarikolla on tiloja erilaisiin asukkaiden tarpeisiin. Kuvassa monitoimitila. Kuva: Olli Urpela/Fira

Postivarikon sisätilat ovat valmistuneet maaliskuun lopussa. Käynnissä ovat kuitenkin vielä muun muassa varustelu ja viimeistelytyöt sekä tilavarausjärjestelmän käyttöönotto. Asukkaat pääsevät uuden tilan käyttäjiksi näillä näkymin kevään aikana.

Tilat ovat asukkaiden jokapäiväisessä käytössä sähköisillä kulkukoodeilla, jotka saa Postivarikon tilavarausjärjestelmän kautta. Postivarikolla järjestetään myös avoimia pelivuoroja ja kursseja. 

Postipuiston asemakaavassa on määritetty, että kunkin tontin asemakaavaan merkitystä kerrosalasta tulee vähintään 0,5 prosenttia sijoittaa korttelin 17118 yhteisrakennukseen eli Postivarikkoon, ja asukkaat maksavat Postivarikon tilojen käyttöoikeudesta vastikkeessaan. Tiloja voi varata erillistä maksua vastaan myös yksityiseen käyttöön esimerkiksi perhejuhlia, seminaareja tai kokouksia varten. Postipuiston taloyhtiöt voivat järjestää yhtiökokouksiaan veloituksetta monitoimitilassa tai työ- ja esiintymistilassa.

Postivarikon aulassa on lisäksi liiketila, joka on suunniteltu kahvila- tai ravintolatoimintaa varten. Toiminta tilassa aloitetaan sopivan toimijan löydyttyä.

Liikuntasalissa on myöhemmin tarjolla myös ohjattuja vuoroja. Kuva: Olli Urpela/Fira
Liikuntasalissa on myöhemmin tarjolla myös ohjattuja vuoroja. Kuva: Olli Urpela/Fira

Tiloja verstaasta kirjastoon

Postivarikon noin 280m2 liikuntasalin lattiaan on merkattu katukoriskentän, lentopallokentän sekä sulkapallokentän rajat. Tilan yhteydessä olevassa varastossa on saatavilla pallot, verkot ja patjat muun muassa edellä mainittuihin liikuntaharrastuksiin.
Myös 42,5 m2:n kuntosali on alueen asukkaiden käytössä veloituksetta. Kuntosalin varustukseen kuuluvat muun muassa levypainot, painonnostopenkki, soutulaite, kahvakuulat ja spinningpyörä. 

Monitoimitilassa on puolestaan leikkinurkkaus, pingispöytä, Playstation, sohva, nojatuolit ja 12 hengen ruokapöytä. Tilan yhteydessä sijaitsee pieni keittiötila, jossa on käytössä 12-osainen ruokailu- ja kahviastiasto. Alueen asukkaat saavat käyttää monitoimitilaa ilmaiseksi Postivarikon aukioloaikoina. Tilan voi myös varata yksityiseen käyttöön perhejuhlia tai kokouksia varten. Yksityinen varaus on maksullinen. Monitoimitilan koko on 58,5 m2.

Reilun sadan neliön suuruinen verstas on avoin käsityötila, jossa on höyläpenkkejä ja työpöytiä. Lisäksi verstaassa on käytössä suksien voiteluteline, raksaimuri, vesipiste ja ompelukone.

Aulan yhteydestä löytyy myös avoin lukunurkkaus, kirjasto, jossa voi viettää aikaa kirjoja tai lehtiä lukien sekä lautapelejä pelaten. Lisäksi työ- ja esitystilassa on 6 varattavaa etätyöskentelypistettä sekä helposti järjestettäviä työpöytiä vapaata työskentelyä ja opiskelua varten.
Postivarikon tontin puolella olevat piha-alueet viimeistellään kevään aikana, ja ne tulevat aikanaan liittymään myöhemmin valmistuvaan Rullakkotoriin sekä ympäröiviin katualueisiin. 

Katso alla olevalta videolta, miltä Postivarikon tilat näyttivät juuri ennen viimeistelyä.

Postivarikko on ensisijaisesti Postipuiston asukkaille rakennettu korttelitalo. Pääsimme kurkistamaan viimeistelyä vaille valmiina oleviin tiloihin.