Raitioliikenne alkaa kulkea tiheämmin talven aikatauluihin siirryttäessä

Julkisen liikenteen aikataulut vaihtuvat maanantaina 14. elokuuta talviaikaan. Raitioliikenteessä linja 10 alkaa kulkea normaalilla reitillään Pikku Huopalahteen. Samalla linja 3 siirtyy normaalille päätepysäkilleen Kuusitiellä Meilahteen. Myös linja 2 palaa aiemmalle reitilleen Ilmalaan.
Linjat 9 ja 9N tarjoavat viikonloppuisin lähes ympärivuorokautista raitioliikennettä Länsiterminaali-Jätkäsaari-Kamppi Rautatieasema-linjat -reittinsä varrella. Kuva: Susanna Karhapää
Linjat 9 ja 9N tarjoavat viikonloppuisin lähes ympärivuorokautista raitioliikennettä Länsiterminaali-Jätkäsaari-Kamppi Rautatieasema-linjat -reittinsä varrella. Kuva: Susanna Karhapää

Kakkosen reitti keskustassa siirtyy kulkemaan Kampin metroaseman ja Rautatieaseman kautta ainakin toistaiseksi. 

Lähes ympärivuorokautista raitioliikennettä on luvassa viikonloppuisin, kun linjat 9 ja 9N alkavat kulkea. Yöraitiolinja 9N aloittaa ja korvaa osin bussilinjan 23N, jonka reitti lyhenee.

Seuraavat raitioliikenteen aikataulu- ja reittimuutokset tulevat lokakuun alussa, jolloin poikkeusreitit Pasilassa päättyvät.

Raitioliikenteen lisäksi myös bussi- ja metroliikenteessä otetaan käyttöön talviaikataulut. Kaikki uudet reitit näet Reittioppaasta, kun haet reittiä 14. elokuuta jälkeiselle ajalle.

Metrossa ajetaan tiistaista torstaihin tiheämpää ruuhkaliikennettä

Talviaikatauluissa metrot kulkevat aiempien vuosien tapaan päivisin, iltaisin ja aikaisin aamulla yhtä tiuhalla vuorovälillä kuin kesälläkin, mutta arjen ruuhka-aikoina Itäkeskuksen ja Tapiolan välillä tiuhempaan, jopa 2,5 minuutin välein.

Aiemmista vuosista poiketen metro kulkee jatkossa kuitenkin tiistaina, keskiviikkona ja torstaina ruuhka-aikoina muita arkipäiviä tiuhemmin. Aiemmin jokaisena arkipäivänä on ajettu ruuhka-aikoina samalla vuorovälillä.