Raitioliikenne palaa Töölöön 29. elokuuta

Katkolla ollut ratikkaliikenne palaa Töölöön Kasin katutöiden uusimille kiskoille. Ratikat alkavat kulkea Runeberginkatua pitkin maanantaina 29. elokuuta.
Työmaa Caloniuksenkadulla.

Katkolla ollut ratikkaliikenne palaa Töölöön Kasin katutöiden uusimille kiskoille. Ratikat alkavat kulkea Runeberginkatua pitkin maanantaina 29. elokuuta.

Ratikkakatko piteni kahdella viikolla alkuperäisesti suunnitellusta kisko-osien valmistusviiveiden sekä raitiotien rakentamisen eri työvaiheiden viivästysten takia.

Töölöntorin pysäkki ei tule vielä käyttöön 29.8. Lähimmät pysäkit ovat Apollonkadun ja Oopperan pysäkit. Töölöntorin pysäkki tulee käyttöön arviolta syyskuun aikana. Bussipysäkit Topeliuksenkadulla ja Runeberginkadulla ovat normaalissa käytössä, joten vaihtoehtoisia bussiyhteyksiä voi tutkia Reittioppaasta.

Kuluvan viikon aikana työmaalla valmistellaan ratikkaliikenteen paluuta; asennetaan kiskoja, kannatinvaijereita ja ajolankoja sekä tehdään betonivaluja ja asfaltointeja. Alueelle asennetaan myös väliaikaisia liikennevaloja, jotka tulevat käyttöön raitiovaunuliikenteen käynnistyessä.

Työt alueella jatkuvat ja vaikuttavat liikkumiseen

Töölöntorin liikenneympyrässä ja Töölönkadun risteyksessä ajoreitit palautuvat lähes ennalleen raideliikenteen palatessa. Autoille, pyörille ja jalankulkijoille poikkeusliikennejärjestelyt ja reittimuutokset alueella jatkuvat edelleen.

Kasin katutyöt jatkuu vielä alkuvuoteen 2023. Caloniuksenkatu valmistuu alkusyksyn 2022 aikana ja Runeberginkadun alue vuoden loppuun mennessä.

HSL:n tiedote raitioliikenteen muutoksista 29.8. alkaen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)