Roihuvuoren seniorikeskuksessa on todettu koronavirustartuntoja

Roihuvuoren seniorikeskuksen kuudella asukkaalla ja kahdella työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Ensimmäiset asukkaiden tartunnat todettiin 8.8.2021.
Roihuvuoren seniorikeskus.

Roihuvuoren seniorikeskuksen kuudella asukkaalla ja kahdella työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Ensimmäiset asukkaiden tartunnat todettiin sunnuntaina 8. elokuuta. Tartunnan saaneet asukkaat ovat samasta ryhmäkodista.

Varotoimenpiteenä kaikilta ryhmäkodin asukkailta on otettu koronavirustesti. Asukkaita hoidetaan karanteenin omaisissa olosuhteissa heidän omissa huoneissaan.

– Asukkaiden testaus järjestyi nopeasti. Nyt teemme kaikkemme, että koronavirus ei pääse leviämään seniorikeskuksessa, palvelualueen johtaja Maritta
Haavisto kertoo.

Kaikki sairastuneet asukkaat ovat saaneet kaksi koronavirusrokotetta.

– Täysi rokotussarja suojaa hyvin vakavalta koronavirustaudilta. Toistaiseksi valtaosa sairastuneista asukkaista on selvinnyt melko lievillä tai kohtalaisilla oireilla, mutta seuraamme tarkasti kaikkien vointia, Haavisto jatkaa.

Tartunnan lähteestä ei ole vielä täyttä varmuutta, epidemiologinen yksikkö selvittää sitä.

Ryhmäkodin asukkaiden omaisille on kerrottu tilanteesta. Vierailut ryhmäkodissa on toistaiseksi kielletty, mutta läheiset voivat olla asukkaisiin yhteydessä esimerkiksi puhelimitse.

Kuva: Maarit Miettinen