Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska allekirjoittivat sopimuksen Pasilan Länsitornialueen toteuttamisesta

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska ovat allekirjoittaneet 21.6.2023 sopimuksen Pasilan Länsitornialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä esisopimuksen ensimmäisen vaiheen tornitalojen tonttien ostosta. Länsitornialuetta koskevat sopimukset on hyväksytty touko-kesäkuussa Senaatti-kiinteistöjen ja Helsingin kaupungin päätöksenteossa.
Havainnekuva Pasilan Länsitornialueesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA
Havainnekuva Pasilan Länsitornialueesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Länsitornialueen asemakaavan muutos laaditaan Skanskan Helsinki High-rise -kilpailussa toiseksi tulleen ja neuvotteluvaiheessa kehitetyn ehdotuksen pohjalta edellisen toteutussopimuksen päätyttyä. 

Länsitornialueen asemakaavamuutos vie noin kaksi vuotta, ja rakentamisen ennakoidaan alkavan vuonna 2026. Alueelle on tarkoitus toteuttaa neljä tornia sekä paviljonkirakennus. Ensimmäisessä vaiheessa myynnin kohteena ovat tontit toimistotornin, asuintornin sekä paviljonkirakennuksen toteutusta varten, loput kaksi tonttia myydään myöhemmässä vaiheessa.