Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueelle asennetaan portaat ja köysiaita

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueen rantarinteeseen rakennetaan portaat. Portaiden lähelle asennetaan myös köysiaita, joka ohjaa kulkua rantaan. Työt aloitetaan elokuussa ja ne valmistuvat syksyn aikana.
Portaiden ja köysiaidan avulla voidaan kulkua ohjata ja sen kautta hillitä eroosiota. Tavoitteena on palauttaa rinnekasvillisuutta ja ehkäistä harjun muodon muuttumista.
Portaiden ja köysiaidan avulla voidaan kulkua ohjata ja sen kautta hillitä eroosiota. Tavoitteena on palauttaa rinnekasvillisuutta ja ehkäistä harjun muodon muuttumista.

Hiljattain perustettu Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualue on noin neljän hehtaarin kokoinen alue, joka sijaitsee Laajasalossa lähellä Stansvikin kartanoa. Alue on Helsingin ainoa hyvin säilynyt ja maisemallisesti ehjä soraharju. Osa ympäröivästä rannasta on Itämeren hiekkarantaa, joka on valtakunnallisesti erittäin uhanalainen luontotyyppi.

Luonnonsuojelualueelle asennetaan kesän ja syksyn aikana portaat ja köysiaita, joiden avulla hillitään alueella jo melko näkyvää eroosiota. Kulunohjauksen tavoitteena on auttaa harjun rinnekasvillisuutta palautumaan ja ehkäistä harjun geologisen muodon muuttumista.
 
Uudet portaat rakennetaan Tahvonlahdenniemen kärkeen. Köysiaita asennetaan portaiden lähelle niin, että kulkijat ohjautuvat laskeutumaan harjanteelta rantaan portaita pitkin. Nykyisin rantaan kuljetaan vapaasti rinnettä pitkin.

Rakentamistyöt aiheuttavat hetkellisiä häiriöitä alueen käyttäjille. Joitain reittejä joudutaan sulkemaan rakentamisen ajaksi.

Rakentamistöiden tilaaja on Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut, ja ne toteuttaa Stara. Työt perustuvat Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualueen hoito- ja käyttösuunnitelmaan.

Tahvonlahden harjun luonnonsuojelualue sijaitsee lähellä Kruunuvuorenrannan uusia asuinalueita. Kruunuvuorenrantaan on suunniteltu koteja kaikkiaan noin 13 000 asukkaalle. Laajasaloon vuonna 2027 valmistuva silta- ja raitiotieyhteys tekee alueesta helpommin saavutettavan myös keskustan suunnasta. Viher- ja virkistysalueiden reitistöjä ja kulunohjausta kehittämällä varaudutaan kävijämäärien kasvuun ja ehkäistään kasvillisuuden kulumista.